Alles over de DeMarker indicator!DeMarker

DeMarker is een technische indicator, die over het algemeen nog niet erg veel wordt toegepast. Volgens schattingen werkt maximaal 5% van de beleggers met dit onderdeel van de technische analyse. Dat heeft vooral te maken met het feit dat deze indicator via mond-tot-mond reclame wordt overgebracht en het relatief lastig is om er gebruik van te maken.

 

Exclusieve indicator

De DeMarker is hierdoor een wat exclusieve indicator, die er wel degelijk toe kan leiden dat u goede voorspellingen kunt doen, met betrekking tot uw investering. Het unieke hiervan is dat u kunt rekenen op interessante data, al dient u een goed oog te hebben om dit op de juiste manier te verwerken. De DeMarker indicator is er vooral voor professionele handelaren, die veel ervaring hebben met het beoordelen van data die te voor zich krijgen. Heeft u weinig ervaring? Dan is het interessant om eens goed naar de DeMarker te kijken, maar houd er rekening mee dat er meer gemakkelijkere indicatoren bestaan.

 

Prijsbewegingen

De DeMarker vergelijkt de meest actuele prijsbewegingen, met de bewegingen in een bepaalde periode in het verleden. Het is op basis daarvan mogelijk om wat te zeggen over de vraag naar een bepaald aandeel, of een ander effect op de markt. Dit is heel interessant, aangezien de vraag hiernaar voor een groot deel bepaald in hoeverre de waarde of koers ervan toe zal nemen en het mogelijk is om een koerswinst te behalen. Wat dat betreft is de DeMarker indicator een belangrijk onderdeel van de technische analyse, mits u op de juiste manier met de ruwe data om kunt gaan.

 

Tops en bottoms

De DeMarker kan u bovendien helpen om toppen en dalen binnen de ontwikkeling van de koers te helpen ontdekken. Dit is interessant, aangezien er na een top sprake kan zijn van een trend reversal. Het is op dat moment van belang om een long position van de hand te doen en aan de andere kant eventueel gebruik te maken van een short positie. Wat dat betreft levert de DeMarker indicator waardevolle informatie op. Een van de nadelen is echter dat u dient te werken met ruwe data, op basis waarvan de indicator een score tussen -100 en +100 af zal geven.

 

Ruwe data

De professionals die werken met de DeMarker indicator doen dit vooral om het risico in te schatten, van de transacties die ze plaatsen. Ze doen dit op basis van de ruwe data, waardoor het niet altijd eenvoudig is om op basis hiervan een beslissing te nemen. Een waarde boven de 60 (absoluut) geeft over het algemeen aan dat er weinig sprake is van risico. Een waarde van onder de 40 kan aan de andere kant duiden op een meer volatiele en daarmee risicovolle situatie. Gebruik de DeMarker zelf eens, om na te gaan of u hier wat aan heeft binnen uw technische analyse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *