Google
Google

Bollinger Bands

De Bollinger bands…toch wel handig!

Deze technische indicator is er één die Bollinger bandsdoor vrijwel de meeste beleggers wordt gebruikt. Er zijn talloze voorbeelden te vinden van professionele beleggers die dit dus ook doen. De Bollinger bands is in principe een indicator die meeloopt met de werkelijke koers. De Bollinger Bands gaan uit van de simpele en tegelijkertijd toch ook zo belangrijke gedachte. Deze gedachte is dat de koersen zich tussen de 70 en 80% van de tijd in een bepaalde bandbreedte bewegen. Als de koers zich buiten deze bandbreeddte van 70 a 80% gaat bewegen, kan er sprake zijn van het begin van een trend.

 

Wat voor informatie geeft de Bollinger bands?

De Bollinger bands geven de belegger veel nuttige informatie. Om deze reden wordt de indicator ook door zoveel beleggers gebruikt. Het gaat om informatie zoals:

  • Wanneer is er sprake van een trend
  • Wanneer kunt u het beste een positie innemen
  • Wanneer is de trend voorbij
  • Wanneer kunt u het beste een positie sluiten

Deze informatie is natuurlijk de basis en de kern van het beleggen op de korte termijn. De Bollinger bands helpen u bij het herkennen van de bovengenoemde punten. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de indicator van groot belang is bij de technische analyse en het korte termijn beleggen.

 

Bollinger bands bij Plus500

Het is bij de broker Plus500 erg eenvoudig om de Bollinger bands in te stellen. Aandelenkopen.nl is fan van de onderstaande instellingen van deze technische indicator. Door de indicator op deze manier in te stellen, zorgt u ervoor dat het erg eenvoudig wordt om op de juiste manier deze indicator af te lezen en juist toe te passen.

 Bollinger bands op Plus500

De onderstaande printscreen weergeeft het aandeel Google en de manier waarop deze zich heeft ontwikkeld. Er is vervolgens ook te zien hoe de Bollinger bands dit verloop ondersteunen. Wat hier opvalt is dat er bijvoorbeeld op 18-06 om 21:00 een signaal ontstond, dat aangaf dat de maximale bandbreedte was bereikt. De 5 candlesticks die daarna te zien zijn, weergeven een beeld van een dalende koers. De Bollinger bands heeft dit dan ook goed aangegeven.

Plus500 en bollinger bands

Het ontwikkelen uw eigen strategie

Bij het ontwikkelen van een strategie is het van groot belang dat u nadenkt over de wijze waarop er sprake is van een trend en hoe u hiervan kunt profiteren. Hiernaast is het ook belangrijk om te bekijken wanneer een trend voorbij is en wanneer de positie kan worden gesloten. Vooral dit laatste is iets dat door veel beleggers niet effectief wordt aangepakt.

De Bollinger bands is een goede aanvulling op het ontwikkelen van uw eigen strategie. Het helpt u bij het bepalen van aan- en verkoopmomenten van diverse beleggingsproducten. Aandelenkopen.nl heeft een gedeelte van de onderstaande winst te danken aan het correct gebruik maken van de Bollinger bands!

Grote winst
   

Wilt u meer informatie? Bekijk dan de onderstaande video

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.