Wilt u American Express aandelen kopen?

American Express is één van de grote dienstverleners op het gebied van reis- en financiële producten. Het is onder andere de aanbieder creditcards, maar men gaat in de dienstverlening nog een stuk verder. Dankzij het relatief breed opereren door het bedrijf weet men zich er goed te wapenen tegen beperkte tegenslagen. Dit kon uiteraard niet voorkomen dat de financiële crisis van 2008 roet in het eten gooide. Men heeft zich hier echter op een goede manier uit weten te redden, al heeft het aandeel nog altijd te maken met op- en neergaande bewegingen, die de belegger niet altijd even gerust stellen.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Drie segmenten

American Express is actief binnen drie verschillende segmenten. Het gaat hierbij om de Travel Related Services, de American Express Financial Advisors en de American Express Bank. Het eerste segment richt zich heel duidelijk op het reizen en zorgt ervoor dat consumenten de mogelijkheid hebben om een goede verzekering af te sluiten. De adviseurs en de bank zorgen ervoor dat consumenten ook de rest van hun financiën op een degelijke manier kunnen organiseren en beheren. Het nadeel van American Express is dat de spreiding qua diensten relatief beperkt is, waardoor het bedrijf gevoelig is voor sentimenten binnen de markt, die gemakkelijk om kunnen slaan.

 

New York Stock Exchange

American Express is genoteerd aan de New York Stock Exchange, waardoor u daar de mogelijkheid heeft om in dit aandeel te handelen. Op basis van deze notering is het bedrijf bovendien opgenomen in de Dow Jones Industrial Average, de belangrijke index die wereldwijd goed in de gaten gehouden wordt. Het laat zien dat American Express een van de belangrijke ondernemingen is, die deels bepaalt hoe de ontwikkelingen in Amerika ervoor staan. Het bedrijf laat onder andere zien hoe de ontwikkelingen binnen de reis- en financiële branche zijn, op basis van haar verschillende beschikbare producten.

De koers van American Express heeft zich het laatste jaar op een positieve manier weten te ontwikkelen. Vanaf 2011 was het koersverloop wat grillig, maar na dat moment lijkt de weg naar boven op een goede manier in te zijn gezet. Het aandeel heeft een waarde van meer dan $55 weten te bereiken, al bestaat er onder beleggers nog geen volledige zekerheid dat dit ook zo zal blijven. Het aandeel American Express brengt relatief veel risico met zich mee, maar kan dankzij de volatiliteit met name op de korte termijn zorgen voor interessante rendementen en andere koersbewegingen.

Hoe kunt u American Express aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in American Express aandelen!