Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

American Express aandelen

American Express Co., beter bekend als American Express, is gevestigd in Verenigde Staten aan 200 Vesey St Fl 50, 10285-1000, te New York. De CEO van het bedrijf is Stephen Squeri.

 

Het American Express Co.-aandeel had op 12-05-2021 een openingskoers van $154,72, de hoogste koers was $155,90 en de laagste koers was $152,07. De slotkoers was $152,30 en is daarmee met 1,38% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

American Express cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de American Express-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

American Express kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het American Express-aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Overweeg je om te investeren in American Express? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de American Express-koers, de verwachtingen en toekomst van American Express en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in American Express -aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in American Express-aandelen. Als je het American Express-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

American Express Koers - Wat is de waarde van aandelen American Express?

In onderstaande grafiek kan je de koers van het bedrijf zien van de afgelopen 5 dagen. Hier zie je precies wat de Koers American Express was. Het aandeel American Express is te vinden op de New York Stock Exchange Inc, de afkorting op de beurs is AXP.

Beurskoers American Express | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een American Express verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

American Express is één van de grote dienstverleners op het gebied van reis- en financiële producten. Het is onder andere de aanbieder creditcards, maar men gaat in de dienstverlening nog een stuk verder. Dankzij het relatief breed opereren door het bedrijf weet men zich er goed te wapenen tegen beperkte tegenslagen. Dit kon uiteraard niet voorkomen dat de financiële crisis van 2008 roet in het eten gooide. Men heeft zich hier echter op een goede manier uit weten te redden, al heeft het aandeel nog altijd te maken met op- en neergaande bewegingen, die de belegger niet altijd even gerust stellen.

Drie segmenten

American Express is actief binnen drie verschillende segmenten. Het gaat hierbij om de Travel Related Services, de American Express Financial Advisors en de American Express Bank. Het eerste segment richt zich heel duidelijk op het reizen en zorgt ervoor dat consumenten de mogelijkheid hebben om een goede verzekering af te sluiten. De adviseurs en de bank zorgen ervoor dat consumenten ook de rest van hun financiën op een degelijke manier kunnen organiseren en beheren. Het nadeel van American Express is dat de spreiding qua diensten relatief beperkt is, waardoor het bedrijf gevoelig is voor sentimenten binnen de markt, die gemakkelijk om kunnen slaan.

New York Stock Exchange

American Express is genoteerd aan de New York Stock Exchange, waardoor u daar de mogelijkheid heeft om in dit aandeel te handelen. Op basis van deze notering is het bedrijf bovendien opgenomen in de Dow Jones Industrial Average, de belangrijke index die wereldwijd goed in de gaten gehouden wordt. Het laat zien dat American Express een van de belangrijke ondernemingen is, die deels bepaalt hoe de ontwikkelingen in Amerika ervoor staan. Het bedrijf laat onder andere zien hoe de ontwikkelingen binnen de reis- en financiële branche zijn, op basis van haar verschillende beschikbare producten.

Verloop van de koers

De koers van American Express heeft zich het laatste jaar op een positieve manier weten te ontwikkelen. Vanaf 2011 was het koersverloop wat grillig, maar na dat moment lijkt de weg naar boven op een goede manier in te zijn gezet. Het aandeel heeft een waarde van meer dan $55 weten te bereiken, al bestaat er onder beleggers nog geen volledige zekerheid dat dit ook zo zal blijven. Het aandeel American Express brengt relatief veel risico met zich mee, maar kan dankzij de volatiliteit met name op de korte termijn zorgen voor interessante rendementen en andere koersbewegingen.

American Express aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de American Express-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste American Express-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Microsoft Corporation

Microsoft

Meer informatie
Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie
Logo Li Auto Inc

Li Auto

Meer informatie
Logo Alibaba Group Holding Ltd

Alibaba

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie
Logo Slack Technologies Inc

Slack Technologies

Meer informatie
Logo Pinterest Inc

Pinterest

Meer informatie