AkzoNobel aandelen

Akzo Nobel N.V. is een Nederlandse multinational en is gevestigd in Amsterdam (Tot augustus 2007 in Arnhem). De multinational is opgericht in 1994 en is ontstaan uit een fusie tussen AKZO en Nobel industries. AkzoNobel houdt zich bezig met performance coatings, decoratieve verven, lakken en speciaal chemie.

(Ter verheldering, in 2008 werd de naam Akzo Nobel gewijzigd in AkzoNobel. Ook werd er een nieuw logo geïntroduceerd.) AkzoNobel is ontstaan uit vele fusies. De multinational heeft dan ook een heel rijk verleden en heeft met vele verschillende bedrijven te maken gehad.

AkzoNobel aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

AkzoNobel verwachtingen – De toekomst van AkzoNobel

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de AkzoNobel  verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over AkzoNobel

AkzoNobel is een multinational met veel historie. De roots gaan zelfs terug tot het jaar 1777. Momenteel is de multinational werkzaam in maar liefst 80 verschillende landen. Met 46.000 werknemers, een stabiele jaaromzet van zo’n 14 a 15 miljard euro en een beursnotering bij zowel Euronext als Nyse is AkzoNobel de moeite waard om u in te verdiepen.

AkzoNobel is vooral bekend vanwege merken Flexa en Sikkens. Ook Ceta Bever en Jozo-zout zijn ook grote merknamen op deze markt. Naast deze belangrijke merken beschikt de multinational over nog producten die zich op verschillende markten richten. Het is hieronder mogelijk om de verschillende categorieën waarin AkzoNobel actief is te bekijken. (bron: AkzoNobel.com/nl/our_key_markets/).

Markten Akzo

AkzoNobel heeft het moeilijk gehad toen grondstofprijzen flink waren gestegen. De marges hebben hier zwaar onder geleden. De slechte markt voor auto’s, bouwmaterialen en  industriële producten heeft ook geleidt tot een flinke druk op winstmarges. Het nieuwe managementteam heeft zijn best gedaan om veranderingen in de bedrijfsvoering te brengen. De CFO van AkzoNobel Maëlys Castella zei op 21 april 2015 dat het concern ‘op koers’ is. ‘Dankzij ons optimalisatieprogramma en de lagere herstructureringskosten gaan de cijfers omhoog.’

In 2013 werkten er nog 50.200 mensen bij AkzoNobel. Momenteel is dit aantal naar 46.000 gedaald. Een belangrijke reden hiervoor is dus dat er nauwkeuriger naar kosten wordt gekeken en dat er op deze manier wordt getracht een zo hoog mogelijke winst te realiseren. De aanpak van het nieuwe team werpt dus zijn vruchten af. Sinds 2013 is de omzet namelijk niet toegenomen, maar de winst is wel verdubbeld.

In 2016 wist AkzoNobel een omzet van 14,20 miljard euro te realiseren. Er werd daarbij een mooie winst van 970 miljoen euro behaald. Het balanstotaal van Akzo was maar liefst €16,2 miljard en het eigen vermogen bedroeg €6,55 miljard. Als we naar deze cijfers kijken, kunnen we constateren dat de multinational over voldoende eigen vermogen beschikt voor het geval er een tegenvaller zou ontstaan. Het is ook goed om de volgende kerncijfers per aandeel te bekijken:

  • Eigen vermogen per aandeel: €26,01
  • Koers-/winstverhouding: 15,43
  • Winst per aandeel: €3,85

De cijfers van AkzoNobel zien er goed uit, er is voldoende eigen vermogen ten opzichte van het totaal vermogen. Doordat AkzoNobel veel aandelen heeft is het wel zo dat het eigen vermogen per aandeel wel wat lager ligt, dan de koers van het aandeel, maar dit kan niet altijd als een probleem worden gezien. De koers-/winstverhouding is best hoog. Dit is zeker iets dat u als belegger in de gaten moet houden. AkzoNobel is interessant als u vertrouwen heeft in deze onderneming en de jaarrekening etc. ook daadwerkelijk goed onder de loep heeft genomen.

Beursagenda Akzo Nobel 2018

  • 08-02: Jaarresultaten 2017
  • 24-04: Resultaten 1e kwartaal 2018
  • 26-04: Algemene Aandeelhoudersvergadering

Overname door PPG

In maart 2017 ontstonden er geruchten over een mogelijke overname door de Amerikaanse concurrent PPG Industries. Bloomberg meldde dat de Amerikanen adviseurs in de arm hebben genomen om een bod te onderzoeken. PPG is de afgelopen jaren flink bezig geweest met allerlei overnames. De honger lijkt dus nog altijd niet gestild.

PPG plaatste een eerste bod van 21 miljard euro, maar dit bod werd door Akzo afgewezen. De aandelen schoten omhoog zodra het bod naar buiten werd gebracht. Het is nu afwachten op een mogelijk tweede bod en de manier waarop dit overnamespektakel zich zal gaan ontwikkelen. We houden u uiteraard op de hoogte over de laatste ontwikkelingen.

AkzoNobel aandelenm kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in AkzoNobel? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de AkzoNobel koers, de verwachtingen en toekomst van AkzoNobel en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in AkzoNobel aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in AkzoNobel aandelen. Als je AkzoNobel aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers AkzoNobel – Wat is de waarde van aandelen AkzoNobel?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van AkzoNobel kost. Het aandeel AkzoNobel is te vinden op de AkzoNobel, de afkorting op de beurs is AkzoNobel.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een AKzoNobel aandeel te kopen

AKzoNobel kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een AKzoNobel aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in AKzoNobel en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van AKzoNobel . Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen AKzoNobel kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

AKzoNobel aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.