Affirm aandelen

Affirm logo

 

Affirm is fintech bedrijf dat is opgericht in 2012. Het bedrijf is een financiële leningverstrekker voor consumenten, consumenten kunnen hier een lening op afbetaling krijgen. Het bedrijf heeft een app waar consumenten gebruik van kunnen maken om een aankoop te doen bij bekende winkels, zoals onder andere Walmart, Shopify en BigCommerce

Affirm Holdings Inc is een beursgenoteerd financieel technologiebedrijf met hoofdkantoor in San Francisco, Verenigde Staten. Het bedrijf werd in 2012 opgericht door Max Levchin, één van de medeoprichters van PayPal. Affirm opereert als een financiële verstrekker van leningen op afbetaling die consumenten op retail platformen kunnen gebruiken om een ​​aankoop te financieren oftewel het zogenoemde ‘buy now pay later (BNPL) principe. De dienstverlening is voor zowel consumenten als retailers zeer interessant echter is de app consument gericht. De USP van dit bedrijf is dat het online leningen op afbetaling aanbiedt via partnerschappen met derden.

Verder haalt het bedrijf ook nog inkomsten uit partnerships met online retail netwerken en via virtuele kaart netwerken.

Beursgang Affirm

Binnenkort gaat Affirm worden geïntroduceerd op de beurs. De eerste handelsdag komt er binnenkort aan! De beursgang datum voor Affirm is vastgesteld op datum. Het Affirm aandeel zal worden verhandeld worden op de beurs en kan straks gekocht worden bij  eToro  en DEGIRO Het is nog niet bekend voor welke prijs dit aandeel verhandelbaar zal worden. Wat wel vaststaat, is dat het bedrijf het erg goed doet en er veel behoefte is aan dit aandeel. Meerdere beursgangen zijn dit jaar op de eerste dag al 100% gestegen zoals Airbnb. Ook voor dit aandeel zijn de verwachtingen hoog dit jaar.  

Wil je direct inspelen om dit aandeel te kopen op de dag deze op de beurs komt? Dan is het belangrijk om alvast een account te hebben bij een goede internationale broker zoals eToro waar deze verkrijgbaar wordt. Of als je liever voor een Nederlandse broker wilt kiezen, dan kunnen wij DEGIRO aanraden. Via beide brokers kan je het aandeel direct op de IPO dag kopen zodat je het niet mist, je kan een dag van tevoren al een order klaarzetten.  

Wanneer gaat Affirm naar de beurs? Wij melden hier direct wanneer de officiële datum bekend is dat Affirm de beursgang maakt. Houdt deze pagina daarom in de gaten voor het laatste nieuws, zodat je direct Affirm ipo kan kopen. 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Waar dankt Affirm zijn populariteit aan?

Consumenten kunnen goederen of diensten kopen die worden aangeboden door online verkopers en deze afbetalen in vaste maandelijkse betalingen. In vergelijking met andere is de screening van Affirm snel en beknopt. De krediet controle die ze uitvoeren heeft geen invloed heeft op de kredietwaardigheid van de consument, zelfs niet als de lening niet wordt goedgekeurd. Dit maakt Affirm-krediet populair onder gebruikers met een lage score of gebruikers die nog geen krediet hebben gekregen.

Wat is het verdien model van Affirm?

Affirm verdient geld door vergoedingen van de retailers te innen wanneer het helpt bij een verkoop en de bijbehorende betaling mogelijk maakt een commissie basis dus. Tevens biedt het bedrijf zowel financierings produkten met een rentepercentage van 0% aan alsmede de optie tot een vaste lage rente. Met deze laatste verdien vorm verdienen ze dus ook geld aan de consument. De rente bedragen zijn vast en Affirm zegt dat het klanten niet meer in rekening brengt dan het afgesproken bedrag, zelfs als ze een betaling missen.

Op deze manier hebben ze meerdere inkomsten stromen.  De inkomsten vanuit de retailers kant is goed voor iets meer dan de helft van de totale inkomsten terwijl de rente-inkomsten geheven aan consumenten een groot deel van de overige inkomsten vertegenwoordigen.  Het bedrijf genereerde ook inkomsten uit het afhandelen van leningen, winsten uit de verkoop van leningen en het virtuele kaartnetwerk waarmee klanten virtuele kaarten krijgen die ze kunnen gebruiken voor aankopen bij verkopers “die mogelijk niet volledig zijn geïntegreerd met Affirm.” Het bedrijf krijgt een deel van de afwikkelings vergoeding wanneer klanten op deze manier betalen.

Beleggen in Affirm aandelen

Het lijkt dat beleggers met smart wachten op de IPO-aandelen aangezien de populariteit van Affirm enorm is. Dit is mede te danken aan het feit dat gebruikers tóch tot aankoop over kunnen gaan als voorbeeld hun kredietlimiet op hun creditcard lager is of in het geval dat ze niet in aanmerking komen voor een creditcard.. Tevens is het aangaan van een Affirm-lening beter dan het maximaliseren van de creditcard, wat een krediet score zou kunnen verlagen.

Het bedrijf stelt zelf dat één van zijn belangrijkste concurrentie voordelen het risicomodel is dat gebouwd is op meer dan een miljard datapunten en dat naar risico’s kijkt op transactieniveau door bijvoorbeeld te kijken wat voor item een klant koopt. Affirm beweert dat het in staat is om gemiddeld 20% meer klanten goed te keuren dan zijn concurrenten, wat helpt om meer aankopen voor verkopers mogelijk te maken, terwijl het ook de risico’s ‘met een hoge mate van nauwkeurigheid’ prijsstelt. Affirm werkt samen met bankpartners om veel van haar leningen te verkrijgen.

Affirm verwachtingen – De toekomst van Affirm

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.
Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Affirm verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Affirm aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Affirm? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Affirm koers, de verwachtingen en toekomst van Affirm en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Affirm aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Affirm aandelen. Als je Affirm aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Affirm – Wat is de waarde van aandelen Affirm?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Affirm kost. Het aandeel Affirm is momenteel nog niet op de beurs verkrijgbaar.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Affirm aandeel te kopen.

Affirm- Kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Affirm aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Affirm en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Affirm. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Affirm kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Affirm aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.