Warren Buffett’s favoriete aandelen

Wat zijn de favoriete aandelen van Warren Buffett?

10 beroemde Buffett quotes

Warren Buffett wordt vaak de beste belegger van de wereld genoemd. Met een vermogen van ruim 70 miljard dollar is Buffett meerdere jaren de rijkste persoon ter wereld geweest. Als er iemand weet waar u nu in moet investeren is hij het wel. Meer weten over hoe Buffett zo rijk is geworden, maar tegelijkertijd toch heel gewoon is gebleven? Ga dan verder naar ons uitgebreide artikel over Warren Buffett.

Altijd al willen beleggen zoals Warren Buffett? Lees dan snel verder, want we gaan hier in op de aandelen die Buffett nu ook in bezit heeft.

Beginnen met beleggen doet u bij CFD-aanbieder Plus500! CFD service. 80,6% verliest geld.

 

Welke aandelen heeft Warren Buffett?

Altijd al willen weten wat de favoriete aandelen van de beste beleggers ter wereld zijn? Neem dan eens een kijkje op dataroma.com. In de categorie ‘Superinvestors‘ is het heel eenvoudig mogelijk om alle posities van deze superinvesteerders te bekijken. Andere bekende namen zijn Carl Icahn, Charlie Munger en John Rogers. Hieronder ziet u een printscreen van de posities van Warren Buffett.

  Bezittingen Berkshire Hathaway  

1. Apple

Apple aandelenDe grootste positie van Warren Buffett bestaat op dit moment uit aandelen van technologiereus Apple. Met ruim 165 miljoen aandelen tegen een koers van $169 per aandeel is deze bezitting bijna 28 miljard dollar waard.

Het is best uniek dat Buffett zoveel Apple aandelen in bezit heeft, want hij staat erom bekend om geen grote fan te zijn van technologie aandelen. Buffett moet erg veel vertrouwen hebben in de toekomst van Apple en als particuliere belegger kan het dan ook zeker slim zijn om te kijken of Apple ook een mooie toevoeging is voor uw eigen portefeuille.  

2. Wells Fargo

Wells Fargo aandelenWells Fargo is een grote Amerikaanse bank en staat op de tweede positie als het gaat om zijn vermogen in aandelen. Met ruim 14,54% is Wells Fargo dik vertegenwoordigd in het portfolio van Buffett. In 2009 zei Buffett dat hij al zijn geld wel in de bank wilde stoppen.

Buffett is de grootste aandeelhouders van Wells Fargo. Toen er in november 2016 een schandaal plaatsvond verdedigde Buffett zijn positie in een interview met CNN. Buffett heeft nog veel vertrouwen in de toekomst van de bank. Een koers/winstverhouding van 13% en een dividendrendement van 2,85% zijn netjes te noemen. Wellicht een leuke om ook aan te schaffen?

 

3. Kraft Heinz Co.

Kraft HeinzDe 3e grootste positie van Warren Buffett is op dit moment Kraft Heinz Co. Met ruim 325 miljoen aandelen een een aandelenkoers van $77,76, is het belang ruim 25 miljard dollar waard. Buffett heeft een flinke winst op deze aandelen geboekt, want de aanschafprijs lag rond de 15 miljard dollar. Hoe heeft Buffett zoveel winst kunnen boeken? Door een fusie tussen Kraft Food Group en Heinz mogelijk te maken. Deze fusie had veel voordelen, ook voor de aandeelhouders.

Kraft Heinz Co. is echt een bedrijf dat we bij Warren Buffett konden verwachten. Het is een multinational met goed bekende merken, een simpel verdienmodel en constante, maar toch langzaam stijgende omzet- en winstcijfers. Met een dividendrendement van 2,61% is Buffett ook gegarandeerd van een rendement dat vele malen hoger ligt dan op een traditionele spaarrekening.

Wellicht schrikt een koers/winstverhouding van 32,71 u wat af. Als de winstgevendheid van deze multinational weer wat toeneemt, komt de ratio echter toch weer in wat gezondere wateren. Is het voor uzelf ook slim om Kraft Heinz Co. te kopen? Die beslissing moet u toch echt zelf leren maken.

 

Opvallend: Coca Cola

Coca-Cola_logo_2016Het is opvallend om te zien dat Coca Cola momenteel de 5e grootste belegging is van Berkshire Hathaway. Een aantal jaren geleden was Coca Cola verreweg de grootste belegging. Coca Cola blijft hoe dan ook een belegging waar Buffett al jaren met veel plezier in zit. Berkshire Hathaway is gecharmeerd van het duurzame verdienmodel. Coca Cola is ongekend populair. Iedereen drinkt het als water en het is voor de concurrentie eigenlijk onmogelijk om deze marktpositie zomaar omver te stoten. De koers/winstverhouding van van bijna 29 is best hoog, maar dit hoeft opzich niet heel slecht te zijn gezien de sterke positie van het merk. Het dividendrendement van 3,45% is wel lekker meegenomen.

Coca Cola aandelen kopen is mogelijk bij CFD-aanbieder Plus500! CFD service. 80,6% verliest geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.