Strategieën om te beleggen

Wat zijn goede strategieën om te beleggen?

BeleggingsstrategiënWilt u gaan beleggen en bent u daarvoor op zoek naar geschikte strategieën? Houd er rekening mee dat u zowel een korte termijn als een lange termijn als uitgangspunt kunt nemen, of u daar tussenin kunt gaan zitten. Gaat u beleggen met behulp van Plus500 of andere online software? Dan bedraagt de korte termijn een paar minuten en de lange termijn bijvoorbeeld een paar dagen. Bent u van plan om te beleggen in aandelen, bijvoorbeeld via een fysieke broker? Dan bedraagt de korte termijn een paar jaar en spreekt u bij een periode van 25 jaar of meer over de echt lange termijn. Kies de vorm van beleggen die u wenst en stem daar vervolgens de strategieën voor de korte of de lange termijn op af. Dit zorgt ervoor dat u onder andere het risico dat u neemt juist kunt kiezen.

 

Risico van beleggingen

Indien u na gaat denken over strategieën voor het beleggen, voor de korte of de lange termijn, is het van belang om na te denken over het risico dat u loopt. Bent u bijvoorbeeld van plan om een kapitaal te investeren dat u de komende 30 jaar niet nodig zal hebben? Dan kan het waarschijnlijk geen kwaad om wat meer risico te nemen, aangezien aandelen op de lange termijn over het algemeen een beter rendement opleveren dan welke andere vorm van investering dan ook. Bent u van plan om bijvoorbeeld 5 – 10 jaar te gaan beleggen? Dan zal het waarschijnlijk een beter idee zijn om de beleggingsstrategieën te kiezen die wat minder risico met zich meebrengen. U kunt op die manier voorkomen dat u uw kapitaal (groten)deels verliest, zonder dat u de tijd heeft om dit terug te verdienen.

 

Beleggingsstrategieën op de korte termijn

De beleggingsstrategieën op de korte termijn kenmerken zich over het algemeen door een wat lager risico. Het is bijvoorbeeld een goed idee om een behoorlijk percentage van uw kapitaal in obligaties te steken, waarmee u ervoor zorgt dat u wat minder risico loopt. Breng daarnaast meer spreiding aan, of kies voor een van de beleggingsfondsen waar u een goed beeld van heeft. U zorgt er op die manier voor dat u de risico’s kunt spreiden over een groot aantal verschillende aandelen en obligaties. Houd er aan de andere kant rekening mee dat het rendement bij deze strategie voor het beleggen lager uit zal vallen dan wanneer u meer risico durft te nemen.

 

Beleggingsstrategieën op de lange termijn

Heeft u een kapitaal beschikbaar dat u de komende 25 of wellicht 30 jaar niet nodig denkt te hebben? Dan kunt u best wat meer risico nemen. Het is dan niet onverstandig om een beleggingsstrategie te kiezen waarmee u bijvoorbeeld investeert in specifieke aandelen, of de beleggingsfondsen die wat meer risico nemen. U heeft dan minder behoefte aan obligaties, aangezien het veel aantrekkelijker is om een groter rendement te maken. Vallen de beleggingen de eerste jaren tegen? Dan heeft u nog meer dan voldoende tijd om toch een mooi netto rendement te maken op basis van uw beleggingsstrategie.

 

Geef een reactie