Scalpen

Wat is scalpen en wat houdt deze term in?Scalping

Een vaak gebruikte tactiek/strategie van korte termijn beleggers is scalpen. Scalpen betekent niks anders dan een positie openen en deze relatief snel afsluiten nadat u bijvoorbeeld 2 ticks in de plus staat. Scalpen vindt eigenlijk pas plaats als een belegger dit structureel doet en dus vijwel elke keer een positie al binnen een aantal minuten afsluit.

Scalpen wordt niet geaccepteerd door de meeste brokers. De reden hiervoor is dat de broker dan als het ware wordt leeg getrokken en structureel verlies kan gaan lijden.

Tegenwoordig krijgen brokers automatisch een melding als een belegger bepaalde verdachte posities opent en sluit. Wanneer dit dus structureel gebeurd, zal de broker hier naar gaan kijken en eventueel maatregelen gaan treffen. Als u scalpt bent u hier uiteraard niet blij mee.

Begin hier direct met scalpen!

 

 

Hoe werkt scalpen?

Om te illustreren hoe scalpen werkt, hebben we hieronder een voorbeeld geplaatst. In het voorbeeld ziet u de koers van valutapaar EUR/USD. Dit valutapaar is erg volatiel en beweegt vaak wel met een paar centen achter de komma. In het korte tijdsbestek van 3 minuten waren er meerdere kansen om dit valutapaar te scalpen. Doordat het valutapaar fluctueert is het heel vaak mogelijk om kleine winstjes van zo’n 2 ticks te pakken. U kunt hier helaas per transactie geen grote winsten mee behalen, maar door grote aantallen aan transacties te doen, is het wel mogelijk om uw winst flink op te laten lopen.

scalpen-met-valuta

Kan dit zo makkelijk?

Helaas zijn er bij deze strategie ook twee belangrijke nadelen te benoemen. Allereerst is het zo dat de broker niet altijd blij is met scalpen. Het is daarom verstandig om hier rekening mee te blijven houden. In veel gevallen kan het geen kwaad om aan scalpen te doen, het is echter niet verstandig om alleen maar posities te openen en vervolgens weer af te sluiten met maar hele kleine marges van bijvoorbeeld 2 ticks. Open ook af en toe een positie die wat langer open blijft staan, zo zorgt u ervoor dat de broker ook tevreden blijft. Het is bij elke broker verstandig om even de algemene voorwaarden door te nemen. Dit zorgt ervoor dat u goed op de hoogte bent van de wijze waarop de broker omgaat met bepaalde dingen zoals bijvoorbeeld ook scalpen.

Een ander nadeel van deze strategie zit hem in de transactiekosten die u elke keer kwijt zult zijn bij het openen en sluiten van de posities. U zult deze transactiekosten elke keer moeten terugverdienen, anders heeft u uiteraard niks aan deze strategie. Zoek dus een broker met lage transactiekosten, zodat u de mogelijkheid krijgt om deze strategie uit te proberen.

 

De volgende artikelen vindt u ook vast interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.