Profiteren van een dalende Bitcoinkoers

Een dalende Bitcoinkoers? Profiteer ervan!

Beste cryptovaluta bitcoinDe Bitcoin als nieuwe vorm van geld staat aan het begin van de ontwikkeling van de cryptowereld. De Bitcoin heeft naast een bizar hoogtepunt ook een ongekend dieptepunt gehad. Geen mooie winsten meer met Bitcoin. Of toch wel? Ontdek meer over het profiteren van een dalende Bitcoinkoers.

Bitcoin en andere bekende cryptovaluta zijn niet meer weg te denken in de moderne wereld vandaag de dag. De Bitcoin als nieuwe vorm van geld staat aan het begin van de ontwikkeling van de cryptowereld. Waar de prijzen even door het dak gingen en iedereen de Bitcoin wilde, zijn de prijzen inmiddels al flink gezakt. Een bizar hoogtepunt gevolgd door een ongekend dieptepunt. Helaas, geen aantrekkelijke winsten meer te behalen met het beleggen in de Bitcoin. Of toch wel? We vertellen er in dit artikel graag wat meer over.

Bitcoins kopen/verkopen? Begin bij CFD-broker Plus500! *CFD service. 80,6% verliest geld

 

Populariteit Bitcoin

Laten we u eerst nog even meenemen naar hetgeen Bitcoin precies is. Waar heeft deze cryptovaluta zijn populariteit aan te danken? Eigenlijk komt dat vooral door het feit dat veel wereldwijde landen meer controle over geld willen. Ze zouden contant geld het liefst willen afschaffen. Bitcoin biedt daarbij de ideale oplossing. Waarom? Bitcoin is transparant, decentraal en vrijwillig. Deze digitale en niet gereguleerde munt kan net als een euro gebruikt worden om te betalen. Hieronder vertellen we u nog wat meer over de voordelen van de Bitcoin.

 

Andere voordelen

Dit is echter niet alles. Zo kan de Bitcoin door geen enkele financiële instelling worden beïnvloed. Er zijn geen wachttijden, geen transactiekosten of tussenpartijen betrokken. Bovendien is het nauwelijks te traceren. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een peer-to-peer netwerk, wordt inflatie en deflatie getackeld. Al met al genoeg redenen waarom er wel degelijk interesse is in Bitcoin.

 

Volatiel product

Bitcoin is een van de meest volatiele producten waarin te beleggen is. Na de ongekende prijsstijgingen is de digitale munt volgens sommigen gecrasht. Voor veel mensen was het een reden tot paniek. Was dat terecht? In dit artikel geven wij u meer inzicht in het behalen van winst op een dalende Bitcoin koers. Hoewel veel beleggers daar niet zo snel voor kiezen, is dat zeker de moeite waard. Het draait tenslotte om rendement. En speculeren op een dalende Bitcoinkoers is een prima manier om dat te bewerkstelligen.

 

Dalende Bitcoin koers

Hoewel de piek er bij Bitcoin inmiddels wel uit is, betekent dat niet dat er geen mogelijkheid bestaat om winst te maken met deze cryptovaluta. Zo geeft een dalende Bitcoin koers nog steeds kansen om een aantrekkelijk rendement te behalen. Het gaat in dit geval om daytrading, ofwel daghandelen. Er kan op die manier snel ingespeeld worden op koersbewegingen. Met de beleggingstactiek shorten of short gaan kan er geprofiteerd worden van een dalende Bitcoin koers.

 

Tegen stroom in beleggen

Er zijn dus verschillende tactieken op het gebied van beleggen. Daar waar de eerste en meest voorkomende het volgen van de trend is, wordt er bij de andere vorm juist tegen de stroom in belegd. Er werd bij de Bitcoin de aanname gedaan dat de prijs nog verder zou stijgen dan die al deed. Een groot deel van de mensen besloot om Bitcoins te kopen. Voor veel mensen was dat instapmoment te laat. Is op die manier te werk gaan ook wat de grote zakenbanken doen? Wij denken dat u daar het antwoord wel op weet.

 

Contra beleggen

Zij doen banken eerder aan contra beleggen. Er wordt gedaan wat de meeste mensen juist niet doen. Zo is er bijvoorbeeld een grote vraag naar Bitcoin. De RSI-indicator geeft aan dat er teveel gekocht is. Zoals in elke markt is een correctie dan onvermijdbaar. Een deel van de traders zal bij die stijging de winsten willen verzilveren. Met andere woorden, de Bitcoins worden verkocht. Waarschijnlijk zal de Bitcoin prijs ook zakken en weer neutraliseren. Misschien is het niveau hoger dan van de afgelopen week, desalniettemin is een prijscorrectie aanzienlijk. En juist vanuit die optiek ligt er een goede kans om te speculeren op een prijsdaling van Bitcoin op een kort termijn.

 

Instappen lage koers

Nu horen wij u denken. Hoe zit dat dan wanneer veel mensen instappen op een lage koers? Natuurlijk zien meer mensen een kans wanneer een cryptovaluta tientallen procenten is gedaald. Wanneer genoeg mensen instappen op dat moment, dan wordt de neerwaartse spiraal tegengehouden. Verkopers nemen het dan over van de kopers. Vervolgens stappen steeds meer kopers in, gezien de opwaartse beweging. Eindstand? Voor u het weet is de oude koers alweer bereikt.

 

Timing essentieel

Om te kopen of verkopen is timing essentieel. Maak als particuliere belegger gebruik van achtergrondinformatie om beslissingen te ondersteunen. Onderzoek de reden voor een flinke koersdaling. Een flinke daling van de Bitcoin of een andere cryptomunt is vaak het gevolg van een slechts nieuwsbericht of een hack. Wanneer de oorzaak duidelijk is, gaat u na wat de impact is op de vraag naar de cryptomunt. In dit geval dus de Bitcoin. Zo is ook vast te stellen of de koers vooral tot stilstand is gekomen door paniek of dat er een fundamentele reden achter schuilt.

 

Beleggen in Bitcoin

Bitcoin kopen? Dat kan bij de CFD-broker Plus500 al vanaf 100 euro. Plus500 is een toegankelijke en betrouwbare online broker die ontzettend veel beleggingsproducten heeft. Door eenvoudig uw persoonlijke account aan te maken, kunt u direct starten met handelen in Bitcoin. Er bestaat ook een mogelijkheid te beleggen met een oefenaccount. Met deze demo account krijgt u een flink fictief vermogen. Ideaal om te experimenteren met een dalende Bitcoinkoers. Wilt u starten met echt geld? Onthoud dat er sprake is van een CFD-risico en 80,6% van de mensen geld verliest. Hierboven heeft u ook kunnen lezen dat goede timing erg belangrijk is.

 

Tips bij het kopen of verkopen van bitcoins!

  • Bij het kopen van bitcoins of andere cryptovaluta’s is het altijd slim om het juiste instapmoment te zoeken. Een slimme belegger koopt op lage koersen en verkoopt op hoge koersen. Zorg er dus altijd voor dat u van een dip in de koers profiteert. Denk u dat de koers van de bitcoin juist te hard is opgelopen? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om short te gaan. Short gaan houdt in dat het mogelijk is om te verdienen op dalende koersen.
  • Spreiding is cruciaal. Het kan dus interessant zijn om in bitcoins te investeren, maar bekijk ook zeker de mogelijkheden om andere cryptovaluta’s te kopen!
  • We krijgen nog te maken met verkiezingen in Duitsland. Spanningen in Noord-Korea en mogelijke problemen met het schuldenplafond zorgen er ook voor dat cryptovaluta’s in waarde kunnen gaan stijgen. Maak gretig gebruik van de huidige volatiliteit!
Bitcoins kopen/verkopen? Begin bij CFD-broker Plus500! *CFD service. 80,6% verliest geld

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.