Kooptip: ING

KoopING ook ING aandelen in 2017!

De ING Groep N.V. is één van de grootste banken in Nederland. ING richt zich op sparen, beleggen, verzekeren, pensioenen, hypotheken en lenen. De bank heeft dus een breed portfolio met verschillende producten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam.

ING heeft 95.000 medewerkers, is gevestigd in 40 landen en heeft meer dan 85 miljoen wereldwijde klanten. In 2013 werd er een winst gemaakt van €4,4 miljard. Volgens Forbes was ING Groep N.V. in 2007 het 9e grootste bedrijf ter wereld. Op Mitsubishi Bank na was het de grootste spaarbank ter wereld.

Koop hier direct uw ING aandelen!

 

Over ING aandelen

ING is één van de meest verhandelde AEX aandelen. Heel veel Nederlandse beleggers investeren of handelen in deze onderneming. Hierdoor staat ING ook bekend als één van de meest volatiele aandelen van de AEX, ING beschikt dan ook over een hoge beta. Als een aandeel een hoge beta heeft, betekent dit dat er grote fluctuaties in de koers bestaan. Doordat er grote fluctuaties in de koers bestaan, zijn er veel kansen voor korte termijn beleggers. Als u goed bent in het analyseren van grafieken en indicatoren bestaan er dus veel mogelijkheden.

Als lange termijn belegging zijn ING aandelen ook erg interessant. ING is één van de grootste banken in Nederland en dit betekent dat er ook veel afhangt van de manier waarop de Nederlandse economie zich ontwikkeld. Toen de kredietcrisis uitbrak en de beurs flink crashte, crashte ING ook erg hard mee. Er ontstond een vertrouwensbreuk in banken en veel banken hadden dan ook steun van de overheid nodig. ING hoorde hier ook bij. Sindsdien is ING flink hersteld, de koers is meer dan verdubbeld en u had dan ook op de lange termijn grote rendementen met ING kunnen behalen.

Momenteel vertoont ING een stabiel beeld als er naar de aandelen wordt gekeken. Dit beeld kan wel weer snel veranderen vanwege de hoge bèta. Als er bijvoorbeeld een nieuwe Europese crisis zou uitbreken, zou ING hier flinke gevolgen van kunnen ondervinden.

 

Waarom ING aandelen kopen?

Ondanks de hoge bèta en risico’s bij nieuwe crisissen zijn er meerdere redenen waarom wij ING als kooptip voor 2015 noemen. Eén van de belangrijkste redenen is de lage rente van de ECB. Doordat de rente van de ECB laag staat zijn banken, waaronder de ING in staat om goedkoop geld aan te trekken, dit leidt vervolgens tot hoge winstmarges. ING zal in staat zijn om goede kwartaalcijfers aan te leveren door deze hoge marges.

De afgelopen jaren heeft ING flink aan de weg getimmerd en er zijn dan ook veel slechte activiteiten afgestoten. De meeste slechte leningen zijn afgeschreven en buffers zijn de afgelopen jaren ook flink aangevuld. Door deze verbteringen is ING ook goed door de recente stresstest gekomen. De hoge marges spelen hier natuurlijk ook wel een rol bij.

ING heeft in ieder geval de staatslening afgelost, de buffers aangevuld, de stabiliteit vergroot en de bank denkt zelfs aan het uitkeren van dividend. Als belegger bent u dan ook zeker aan het goede adres bij ING en er zijn dan ook genoeg redenen om in ING te stappen.

In 2015 zal ABN-AMRO waarschijnlijk ook naar de beurs gaan. Deze beursgang zal de aandacht op de Nederlandse banken versterken, wij verwachten dan ook dat de ABN-AMRO beursgang ook positieve gevolgen voor ING kan en zal hebben. Wij raden u dus zeker aan om ING aandelen te kopen in 2015. Als belegger kan dit erg interessant voor u gaan uitpakken.

 

Hoe kunt u ING aandelen kopen?

ING aandelen kopen is in deze tijd helemaal niet moeilijk. Het is het makkelijkste om uw aandelen bij een online broker te kopen. Een broker is een partij waarbij u aandelen kunt kopen en/of verkopen. Een broker zoals bijvoorbeeld Plus500 of Lynx kan u hier uitstekend mee op weg helpen. Bekijk en koop hieronder direct uw ING aandelen!

 

Geef een reactie