Apple Update: wat zijn de laatste ontwikkelingen?

Apple aandeelApple wordt door velen gezien als het meest waardevolle bedrijf wereldwijd. Daarbij heeft de fabrikant meer geld in kas liggen dan de begroting van de Nederlandse overheid. Apple is de grootste smartphone producent. Wat zijn de laatste ontwikkelingen bij Apple? We geven u graag een update!

Apple wordt door veel mensen gezien als het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Dat heeft bepaalde redenen. De fabrikant heeft o.a. meer geld in kas liggen dan de begroting van de Nederlandse overheid. Apple is al een tijd de grootste smartphone producent. Het staat vast dat het bedrijf een deel van de omzet en winst te danken heeft aan de iPhone. Misschien heeft u er zelf ook al eentje in gebruik. Dit alles is ook een belangrijke reden dat Apple elk jaar een aantal nieuwe vlaggenschepen lanceert.

 

Grote financiële elasticiteit

De Amerikaanse techgigant staat er bekend om dat ze relatief dure producten tegen een zeer lage kostprijs weten te realiseren. Natuurlijk zijn er diverse randzaken die de uiteindelijke winst beïnvloeden. Toch is het fundament voor een grote financiële elasticiteit bij Apple zeker aanwezig. Vanaf 1977 heeft het bedrijf maar liefst 500 stores in 20 verschillende landen weten te realiseren. Dat zegt natuurlijk wel wat!

 

Sterk merk wereldwijd

Wereldwijd staat Apple dus te boek als een sterk merk. En dat is niet alles. Het internationale techconcern achter o.a. de iPhone is ook al jaren een van de meest waardevolle bedrijven op de beurs. Veel beleggers hebben vertrouwen in nagenoeg alles wat Apple doet. Steeds meer particuliere beleggers vinden de weg naar Apple aandelen. Hoe staat het met Apple vandaag de dag? Wat staat er allemaal op de planning? Tijd om u weer even op de hoogte te brengen!

 

Nieuwe high-end smartphones

Inmiddels zijn we al een eind met het 2e kwartaal van 2019. Toch heeft Apple al een hele rits aan producten uitgebracht. Zo trapte Apple bijvoorbeeld al af met het introduceren van een tweetal nieuwe iPads. Voor komend jaar staan er weer een aantal high-end smartphones op het programma. Er wordt al gespeculeerd over een drietal nieuwe iPhones. Ook wordt er voorzichtig aan al gesproken over de volledige overgang naar OLED-schermen in 2020. Dit jaar zou een overgangsjaar zijn.

 

Meer focus op diensten

Afgelopen jaar heeft Apple maar liefst 18 bedrijven opgekocht. Over het algemeen wordt de technologie van deze bedrijven in de nieuwe producten gebruikt. Apple is o.a. bezig met een eigen AR-bril. Toch zal het bedrijf in de toekomst meer diensten aanleveren en geleidelijk aan ontstaat er een mindere focus op producten. Om u een beter beeld te geven van de diensten, vertellen er hieronder graag wat meer.

 

Apple TV+

Onlangs kondigde Apple de langverwachte video streaming dienst, Apple TV+. Op Apple TV+ worden programma’s uitgezonden die door het bedrijf zelf geproduceerd worden. Verder biedt de dienst eenvoudige toegang tot betaalkanalen zoals HBO en Showtime. De kijker kan het gebruiken op streaming apparaten van Amazon.com en Roku. Uiteindelijk komt de videodienst in 100 landen beschikbaar. Dat zal weliswaar niet tegelijkertijd zijn.

 

Eigen nieuwsdienst

Nog een belangrijke aankondiging is de introductie van Apple’s eigen nieuwsdienst. Vorig jaar nam Apple in maart het bedrijf Texture over. Dat is een bestaande dienst waarbij de gebruiker voor een vast bedrag per maand tijdschriften van allerlei uitgevers kan lezen. Apple gebruikt Texture om een eigen tijdschriftendienst te starten. De overname van Beats door Apple in 2014 had nagenoeg dezelfde insteek. Zo had Beats al zijn eigen streamingdienst en is de naam na overname Apple Music geworden.

 

Apple creditcard

Er zijn al geruchten geweest over een creditcard van Apple. En dat is samenwerking met het Amerikaanse Goldman Sachs. Eerder werd er al gespeculeerd over een Apple Pay-creditcard. Het lijkt er nu op dat deze er echt aan zit te komen. De nieuwe kaart is met name bedoelt om de nieuwe diensten verder te pushen. Zo wordt er bij Apple steeds meer verdient met diensten. Door betalingen via een eigen creditcard te laten verlopen, kan het bedrijf nog meer verdienen.

 

Apple Arcade

Dat is echter niet alles. Zo gaat Apple ook diensten aanbieden op het gebied van games. Dat is een opkomende markt waar al enorm veel geld in omgaat. De nieuwe dienst gaat Apple Arcade heten. De gebruikers krijgen meer dan 100 nieuwe en exclusieve spellen aangeboden. En dat voor zowel iPhones, iPads als Macs. Het zal spelers van elke leeftijd aanspreken. Zo worden er geen reclames bij de spellen getoond. De spellen kunnen bovendien offline gespeeld worden.

 

Cyclisch bedrijf

Apple is een cyclisch bedrijf en rent eigenlijk van hoogtepunt naar dieptepunt. Het afgelopen jaar haalde het bedrijf een mijlpaal als meest waardevolle bedrijf. Vervolgens werd het door analisten weer bekritiseerd omdat de verkoop van iPhones tegen zou vallen. Over het algemeen volgt op al die doemverhalen weer een nieuw financieel record. Toch lijkt het erop dat het bedrijf deze keer zelf ook wel de grenzen ziet van de groei.

 

Moeilijke periode

Het is gewoonweg niet altijd vol te houden om telkens dubbele groeicijfers vast te houden. Er zullen dit jaar dan ook vaker Apple is doomed verhalen te horen zijn. Enerzijds van de analisten en anderzijds de mainstream media. Tegelijkertijd zit Apple nog op meer punten in een moeilijke periode. Denk aan de dreigende handelsoorlog met China, extra heffingen door president Trump, patentkwesties met Qualcomm. Het vertrouwen in Apple is groot. Zeker wanneer we kijken naar de aandeelhouders van het Amerikaanse bedrijf.

 

Apple aandelen kopen

Wilt u Apple aandelen kopen? Dat kan! Bij de CFD-broker Plus500 is het mogelijk om te beleggen in Apple aandelen. Deze betrouwbare broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Op lange termijn kan het erg interessant zijn om Apple aandelen te kopen. Het is een bedrijf met veel groeipotentieel. Ook voor korte termijn beleggers is het leuk om eens naar deze aandelen te kijken. Interesse om eerst even te oefenen? Maak dan een demo account aan met een enorm bedrag aan demogeld! Met de demo account kunt u bovendien verschillende grafieken en indicatoren gebruiken.