Buy The Dip

Maak gebruik van de ‘Buy The Dip strategie!’

de-buy-the-dip-strategieBent u een belegger met een lange beleggingshorizon van bijvoorbeeld 20 jaar en heeft u uzelf een beleggingsdoel gegeven dat nog ver in de toekomst ligt? Erg fijn! U heeft dus nog jaren de tijd om deze wel hele interessante strategie te volgen.

De ‘Buy The Dip strategie’ houdt in dat er bij een daling van aandelen moet worden bijgekocht om zo de gemiddelde gekochte prijs per aandeel te verlagen. Er wordt bij de strategie dus slim gebruik gemaakt van de zwakke periodes van de beurs. Elke keer als de beurs zo’n 5% tot 10% lager staat moet u bijkopen, maar u bepaalt natuurlijk zelf of u zich goed voelt bij het kopen van aandelen op bepaalde niveaus.

Als u deze strategie op een goede manier toepast, is het mogelijk om uw aandelen elke keer met een flinke korting bij te kopen. Door dus op koopjes te jagen, vergroot u uw rendement enorm. Er is dus erg veel rendement mogelijk door op een slimme manier met uw aankopen om te gaan.

Begin hier direct met de Buy The Dip strategie!

 

Hoe werkt de Buy The Dip strategie?

Bij deze strategie koopt u elke keer een klein plukje aandelen bij als de beurs daalt. U kunt zelf bepalen bij hoeveel procent daling u dit doet. Het grote voordeel van deze strategie is dat u in principe elke aankoop met korting koopt. U jaagt bij deze strategie dus op koopjes. In het echte leven is dat ook slim om te doen! Sommige beleggers kopen gek genoeg altijd als aandelen erg hoog staan, omdat ze bijvoorbeeld een tip van een analist of andere belegger kregen. Soms kan dit goed uitpakken, maar toch is het zonde, want wellicht kon u het aandeel veel goedkoper in uw bezit krijgen.

Om deze strategie zo duidelijk mogelijk te weergeven, hebben we de onderstaande afbeelding bij dit artikel toegevoegd. U ziet hier de koers van de AEX over de periode van één jaar. Er waren in deze periode maar liefst 8 duidelijke koopmomenten. Als u bij al deze momenten uw aandelen had gekocht, had u een goede gemiddelde inkoopprijs gehad en was u zeker van goede rendementen.

Buy the dip koopmomenten

 

Deze strategie is dus echt super als u een lange beleggingshorizon heeft en als u er zeker van wilt zijn dat u niet elke keer op de hoogste punten in de markt uw aandelen koopt. Toch zijn er bij deze strategie ook een aantal nadelen. Zo krijgt u bijvoorbeeld te maken met hogere transactiekosten, omdat u elke keer een plukje aandelen koopt en niet gewoon simpelweg alle aandelen in één keer aanschaft.

Het is bij deze strategie ook belangrijk dat u de markten in de gaten blijft houden. Het zou natuurlijk zomaar kunnen dat de beurs ineens instort, het zou dan zonde zijn als u deze nieuwe ronde van aankopen helemaal mist. Het is bij deze strategie dus wel een pre als u gedisciplineerd blijft en ook daadwerkelijk elke keer bij een daling van bijvoorbeeld 5% uw aandelen bijkoopt.

Naast hogere transactiekosten en discipline is het ook belangrijk dat u geduld heeft, want het kan natuurlijk voorkomen dat het wel maanden duurt voordat er een duidelijke daling plaatsvind. Uw geduld wordt uiteindelijk wel worden beloond, want zoals uit onderzoek is gebleken, stijgt de beurs op lange termijn met 6,6%. Bekijk hiervoor vooral de onderstaande afbeelding.

Rentement op aandelen

 

Waar te beginnen met deze strategie?

Interesse om met deze strategie te beginnen? Erg slim! We adviseren u onze favoriete broker, Plus500. Deze broker geeft u de mogelijkheid om in honderden tot duizenden verschillende beleggingsproducten te handelen. Koop bijvoorbeeld valuta’s, grondstoffen, opties, indexen of aandelen. Bij de broker is het met behulp van allerlei indicatoren ook mogelijk om inzichtelijk te krijgen wat de koers de afgelopen tijd heeft gedaan. Zo bent u er zeker van dat u goede analyses kunt maken en de beste beleggingsbeslissingen kunt maken.

Aanmelden bij Plus500 is erg eenvoudig en het is al binnen 5 minuten mogelijk om een account te openen bij deze CFD-broker. U heeft overigens ook de mogelijkheid om te beleggen met €20.o00,- demogeld bij de demo-modus van de broker. Oefenen wordt u zo wel erg makkelijk gemaakt! Wat overigens ook leuk is, is de onderstaande video, waarin de Buy The Dip strategie wordt uitgelegd op een kinderlijk eenvoudige manier. Snel beginnen dus met deze strategie!

 
We behandelden deze keer de ‘Buy The Dip strategie’, maar het is ook slim om onze andere strategieën te bekijken.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google