Bijverdienen als student

Bijverdienen als student!Bijverdienen als student

Bijverdienen als student is erg aantrekkelijk en goed om te doen. Het studentenleven is natuurlijk erg duur en om alle kosten te kunnen ophoesten, moet er toch een vorm van inkomsten zijn naast de studiefinanciering. Het collegegeld, de schoolboeken, maar ook bier en uitgaan kost elk jaar weer een vermogen. Bijverdienen als student is dus wel nodig als je geen grote schulden wilt opbouwen bij de DUO!

Om bijverdienen als student mogelijk te maken, kun je gaan werken. Dit doen sommige studenten dan ook. Anderen kiezen er echter voor om via andere manieren aan hun geld te komen. Hierbij kan worden gedacht aan een handeltje in iets (legaal of illegaal). Het bijverdienen gebeurt dan ook nog vaak zwart, met het voordeel dat er niks naar de belasting gaat. Toch is het niet verstandig om aan zulke manieren van werk/inkomsten te denken. Het is uiteraard gewoon het beste als je verdiensten legaal worden behaald.

 

Bijverdiengrens

Als student moet je ook altijd rekening houden met de bijverdiengrens. Wanneer je boven de bijverdiengrens uitkomt, betekent dit dat je geen recht hebt op studiefinanciering. De bijverdiengrens wordt elk jaar veranderd (meestal wordt deze hoger). Voor het jaar 2014 is er een bijverdiengrens van €13.792,80. Zorg er dus altijd voor dat je hier als student goed onder blijft. Kies voor een maximum van bijverdienen van bijvoorbeeld €13.000,-.

Het is beter om onder de bijverdiengrens te blijven, het zou anders gewoon zonde zijn van de studiefinanciering. Bijverdienen als student is natuurlijk erg goed, maar dus tot op bepaalde hoogte!

 

Bijverdienen als student op de beurs

Bijverdienen als student door te handelen op de beurs is nog steeds het aantrekkelijkst om te doen! Ikzelf doe dit ook en voor jou is het nu ook al mogelijk om vandaag nog te beginnen met een demo account bij de broker Plus500. Op deze manier is het goed mogelijk om te oefenen. Er kan zo in een korte tijd veel ervaring worden opgedaan. Dit zorgt ervoor dat er al snel een goede kennis ontstaat over alle mogelijkheden die er op de beurs bestaan.

Het handelen op de demo accounts is goed om ervaring op te doen. Als je veel ervaring hebt opgedaan, kun je echt grote stappen maken bij het beleggen!

 

Geef een reactie