De beste Brexit aandelen

De beste Brexit aandelen: welke Britse bedrijven zijn de moeite waard?

Brexit aandelenDe Brexit heeft voor behoorlijk wat onrust op de financiële markt gezorgd. De Britse pond is flink gezakt in waarde de afgelopen jaren. Over het algemeen betekent een zwakkere pond een sterkere Britse aandelenmarkt. Wat zijn de beste Brexit aandelen? We vertellen u graag meer.

Het is u vast niet ontgaan dat de Brexit voor behoorlijk wat onrust heeft gezorgd op de financiële markten. De gevolgen zijn duidelijk merkbaar voor zowel de aandelen als de valuta. De Britse pond is flink in waarde gezakt de afgelopen jaren. Sinds het referendum lopen de koersbewegingen van de pond vrijwel gelijk aan de ontwikkelingen rondom de Brexit. Nieuws wat wijst op een zachtere Brexit, zorgt voor een hogere pond. Nieuws wat daarentegen op het tegendeel wijst, zorgt juist weer voor een daling.

Handelen in Brexit aandelen? Open een rekening bij CFD-aanbieder Plus500! *80,5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

   

Ingang Brexit

Desalniettemin heerst er wel een sterke economie en is de werkloosheid laag. Dat is ook weer goed terug te zien in ons eigen land. Gelukkig maar! Officieel ging de Brexit vorig jaar in en vanaf dat moment wordt er door het Verenigd Koninkrijk al onderhandeld met de Europese Unie over een nieuw samenwerkingsverband. Dat gaat zeker niet van harte. Het is een tussenperiode die precies twee jaar zal duren en tegen het eind maart in 2019 afloopt.

 

Gevolgen Groot-Brittannië

De gevolgen van de Brexit zijn groot voor Groot-Brittannië. Zo kan er een situatie ontstaan waarbij veel bedrijven de beslissing nemen om (tijdelijk) geen investeringen te doen. Er verandert namelijk wel het een en ander. Denk o.a. aan de nieuwe regelgeving van douanes. De Brexit kan wel degelijk negatieve gevolgen hebben voor de economische ontwikkelingen van eigen land. Niet alleen heeft het gevolgen voor de bedrijven, maar ook voor de investeerders. Zo kunnen zij ervoor kiezen om te speculeren op het verloop van de Britse economie door bijvoorbeeld flinke shortposities in te nemen op de Britse pond.

 

Gevolgen Europese Unie

Ook voor de Europese Unie zijn er gevolgen. Over het algemeen weten juist de grote partijen in onrustige periodes slim in te spelen, door het aangaan van shortposities. De investeerders kunnen het vertrouwen in de euro verliezen en op dat moment zullen de Europese aandelen minder gaan presteren. Een logisch verschijnsel wat betreft oorzaak en gevolg. Hoewel nog niet precies duidelijk is wat de exacte financiële gevolgen zijn, staat wel vast dat de Brexit in ieder geval veel volatiliteit met zich meebrengt. En daar kan u als particuliere belegger natuurlijk ook op inspelen.

 

Daling Britse pond

Een zwakke pond betekent over het algemeen een sterke Britse aandelenmarkt. Let wel: we hebben het dan vooral over de grote multinationals die opgenomen zijn in de FTSE 100. De FTSE 100 bestaat o.a. uit farmaceutische reuzen en oliebedrijven. Het grootste deel van de omzet van de bedrijven uit deze index, komt uit het buitenland. Met een daling van de Britse pond betekent het dat de buitenlandse winst en omzet voor de Britse multinationals, meer waard wordt. Niet voor niets boekt de FTSE 100 sinds de Brexit record na record.

 

Kansrijke aandelen

De Brexit neemt natuurlijk risico’s met zich mee, maar zeker ook kansen voor de beleggers. Daarom is het goed om eens te kijken naar de beste Brexit aandelen. Met andere woorden, de kansrijke aandelen die interessant kunnen zijn voor de beleggingsportefeuille. De zorgen over de gevolgen van de Brexit, drukken de koersen van de Britse aandelen. Daardoor zijn de Britse aandelen aantrekkelijker gewaardeerd. Zo is de Londense beurs nu goedkoper dan de Europese en Amerikaanse beurzen.

 

Stroomleverancier Aggreko

Aggreko is een internationale leverancier van tijdelijke stroom, verwarming en koeling. Dit doet het bedrijf door middel van generatoren. Het zijn diensten die worden gebruikt bij evenementen, oliebronnen en het onderhoud aan het elektriciteitsnet. Aggreko leverde o.a. stroom aan het Amerikaanse leger in Afghanistan en Irak. Verreweg het grootste deel van de omzet wordt buiten het Verenigd Koninkrijk gehaald. Een lagere waardering van de pond maakt de onderhoudsfaciliteiten tenslotte goedkoper.

 

Interessant aandeel

De activiteiten van het bedrijf lopen uiteen van seizoensgebonden afkoeling van lokale activiteiten tot het aansturen van grote projecten. De experts van Aggreko helpen bedrijven over de hele wereld hun productie te verbeteren. Evenals de energieopwekking te beheren en het maken van plannen voor noodsituaties. Aggreko weet te profiteren van de aantrekkende economie en de hogere investeringen in de schalieolie. Hoewel het aandeel niet al te goedkoop lijkt te zijn, kan een correcte vanwege de Brexit het aandeel mogelijk aantrekkelijk maken.

 

Drankenproducent Diageo

Diageo is een Britse drankenproducent en heeft veel internationale merken. Er wordt een collectie geproduceerd van meer dan 200 merken. Het gaat om zowel oude, nieuwe, kleine en grote merken. Ze worden genoten in meer dan 180 landen over de hele wereld. Denk aan Johnny Walker Whisky, Guinness en Smirnoff Vodka. Ze produceren en distilleren de alcoholische dranken. Mede door deze sterke merken weet Diageo de omzet, winst en vrije kasstroom te laten stijgen.

 

Diageo aandelen

Inmiddels behoort het bedrijf tot een echte wereldleider in drankalcohol. Het afgelopen halfjaar heeft Diageo opnieuw sterke en consistente prestaties geleverd. Er is een sterke huidige waardering van Diageo. Bovendien is er een vrije kasstroom die gelijk is aan 30 maal de bedrijfswaarde. Met een daling van het Diageo aandeel door de Brexit, kan het voor de belegger een goed moment zijn om in te stappen. Diageo aandelen in de beleggingsportefeuille opnemen, kan dan zeker interessant zijn. Doe van te voren altijd de technische en fundamentele analyse, alvorens u start met beleggen.

 

Beleggen bij CFD-broker Plus500

Beleggers worden met de Brexit gedwongen tot het maken van keuzes. Denk aan het uit- of afbouwen van posities in Groot-Brittannië en/of Europa. Wilt u profiteren van lagere koersen of de hoge risico’s mijden? Bij broker Plus500 kunt u gericht risico’s nemen evenals afdekken. Dat kan middels het handelen in opties, maar bijvoorbeeld ook in CFD’s of futures. Bij het Plus500 handelsplatform kan er gehandeld worden in Brexit aandelen en valuta. Het platform staat bekend om een uitstekende service en vele mogelijkheden, waardoor ideeën eenvoudig omgezet kunnen worden in een passende strategie.