AEX op 500

De AEX is door de 500 punten heen gegaan na een ongekende rally!AEX op 500

Sinds oktober beleven we een enorme aandelenrally! We hebben sindsdien al een stijging van 35% achter de rug. Dit is fors en veel beleggers zijn hier dan ook erg enthousiast over!

We zien maar zelden een rally van die aard in zo’n relatief korte periode. Met de AEX gaat het ook goed, die heeft het symbolische niveau van 500 punten bereikt! Wat is de reden van de rally en gaan we nog verder stijgen?

 

Redenen rally

De reden dat Europese aandelen de laatste tijd zo hard zijn gestegen heeft alles te maken met de ECB. De ECB doet er alles aan om de Europese economie te ondersteunen en om vertrouwen onder de markt te leggen. Dit doen ze door maandelijks een flink bedrag, namelijk 60 miljard euro aan leningen in de vorm van obligaties op te kopen. De ECB zal dit de komende 1,5 jaar blijven doen en dit vinden wij dan ook een fundamenteel koopsignaal.

De acties van de ECB werpen zijn vruchten af, aandelen stijgen hard en de EUR/USD staat onder druk. Doordat de euro flink in waarde is gedaald, is de export voor eurolanden aan het toenemen. Zo worden Europese bedrijven nog verder ondersteund en kunnen bedrijfswinsten toenemen. Wat de laatste tijd ook erg opvalt is het verloop van de rentes op Europese staatsobligaties. Zoals al eerder vermeld is er een flinke vraag naar de obligaties doordat de ECB elke maand voor 60 miljard aan obligaties opkoopt. De rentes zijn door deze vraag flink gedaald en op het moment van schrijven krijgt u

Veel particuliere beleggers hebben de flinke koersrally gezien. Een aantal weken geleden meldden brokers zoals Binckbank dat er een flinke toename aan particulieren is ontstaan. Al deze particulieren krijgen steeds meer vertrouwen in de beurs en een groot gedeelte lijkt dan ook de crash van 2008/2009 alweer te zijn vergeten. Het verontrustende is ook dat er in de jaren 1999/2000 en 2006/2007 ook veel particulieren accounts aanmaakten en weer begonnen met beleggen. In zulke jaren kan de beurs flink stijgen en hebzucht overheerst dan ook in zulke tijden. Wij verwachten dan ook dat de beurs de komende maanden nog flink kan gaan doorstijgen. Om deze reden adviseren wij u ook om nog te profiteren van deze tijd.

Doe mee met de rally en profiteer van de koersstijgingen die nog gaan komen!

 

Hoe nu verder?

De komende tijd kan de beurs dus nog flink gaan doorstijgen, wij van aandelenkopen.nl zijn dan ook erg positief over deze ontwikkeling. Meer en meer particulieren zien de voordelen van beleggen. Van sparen kunt u het tenslotte ook niet meer hebben door de lage rente. De verwachting is dat de rente ook alleen nog maar verder gaat dalen. Dit is goed voor de hypotheek en bij lenen, maar slecht nieuws voor sparen.

We willen u bij deze ook alvast gaan waarschuwen! De AEX gaat waarschijnlijk nog gewoon veel hoger, denk aan niveaus van 600 of 700 punten. Het grote verschil tussen de vorige crashes is dat aandelen nu nog niet extreem overgewaardeerd zijn. Er zit dan ook nog veel potentie in de koers en de komende maanden/jaren gaan we zien hoe de koers zich verder gaat ontwikkelen. Uiteindelijk komt er echter weer een flinke crash en een gewaarschuwd mens telt voor twee. Zorg ervoor dat u weet wat u doet als u gaat beleggen. Neem dan ook onze tips voor beginners door.