Aandelentips voor de lange termijn

Bekijk deze aandelentips voor de lange termijn!Aandelentips voor de lange termijn

Bent u van plan om te gaan beleggen voor op de lange termijn, vanwege het rendement of puur om uw kapitaal op niveau te kunnen houden? Denk dan allereerst goed na over het doel dat u voor ogen heeft en stem daar vervolgens het risico op af. U zorgt er op die manier voor dat u een degelijke belegging kunt doen, waar u niet dagelijks omkijken naar heeft.

 

Lees u in

Vervolgens is het verstandig om u in te lezen met het oog op het beleggen op de lange termijn. Hoe zit het met de afweging tussen risico’s en rendementen, wilt u beleggen in indices, gebruik maken van obligaties of wellicht reguliere aandelen met dividenduitkeringen aankopen? U heeft een groot aantal verschillende mogelijkheden, waardoor het verstandig is om u goed in te lezen en ervoor te zorgen dat u alles begrijpt.

 

Fictief beleggen

Wilt u zelf actief gaan beleggen voor op de lange termijn, maar heeft u daar op dit moment nog geen ervaring mee? Dan is het verstandig om eerst eens een demo account aan te maken bij één van de online brokers, zoals Plus500. U kunt daar fictief beleggen, waardoor u nog geen risico loopt. Aan de andere kant heeft u wel de mogelijkheid om gebruik te maken van de diverse posities en kunt u wat meer gevoel krijgen voor het beleggen in het algemeen.

 

Voldoende buffers

Zorg er bij het beleggen voor op de lange termijn altijd voor dat u voldoende buffers heeft, ook met het oog op het mogelijk verliezen van uw baan of een andere bron van inkomsten. Het is bij het beleggen in aandelen op de lange termijn verstandig om niet teveel aan- en verkooporders uit te geven, aangezien de kosten hiervan zorgen voor een hap uit uw netto rendement. Zorg voor een financiële buffer waar u in ieder geval 6 – 12 maanden van kunt leven, zodat u bij het verlies van inkomen niet direct gebruik hoeft te maken van uw aandelen.

 

Online brokers vergelijken

Vergelijk vervolgens de verschillende (online) brokers die er beschikbaar zijn en kijk vooral naar het verschil tussen de grootbanken en de kleinere aanbieders als Alex en Binckbank. In de meeste gevallen is er sprake van behoorlijke verschillen, bijvoorbeeld met het oog op de kosten die u maakt om op de lange termijn te kunnen beleggen. Vergelijk de kosten en ga na wat voor u de meest voordelige optie is, of bepaal waar u de service het meest prettig over vindt komen.

 

Leer de producten begrijpen

Lees alle producten tenslotte allereerst goed te begrijpen, op het moment dat u er een investering in wilt doen. Warren Buffet, een van de meest succesvolle beleggers aller tijden zei ooit: “after you think, then think again”, waarmee hij aan wilde geven dat het van belang is om meerdere malen na te denken over bepaalde aandelen en transacties. Indien hij er niet in slaagt om meerdere redenen op te schrijven om een bepaald aandeel te kopen, doet hij dat steevast niet. Ga alleen voor de volledige overtuiging, zodat u het beleggen in aandelen op de lange termijn zo succesvol mogelijk invulling kunt geven.

 

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.