Zet vandaag goede stappen voor je toekomst!

Aandelen kopen voor jongerenAls je jong bent is beleggen niet altijd iets waar je interesses liggen of waar je veel over nadenkt. Toch is aandelen kopen voor jongeren erg slim om te doen. Door de jaren heen is gebleken dat beleggen in aandelen de beste categorie is waar je mooie rendementen mee kunt behalen.

Juist als je jong bent heeft je kapitaal tijd om voor zichzelf te gaan werken. Zelfs al begin je maar met een paar honderd euro, je hebt dan een hele mooie stap gezet. In de toekomst ga je je jongere zelf erg dankbaar zijn.

Begin hier direct en koop je eerste aandelen!*80.5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

De redactie van Aandelenkopen.nl is nog vrij jong en we weten hoe het is om lekker te feesten, te chillen en te genieten van vakanties. Bij ons ging de studiefinanciering vaak elke maand erg snel op. Toch is het ons wel gelukt om een bedrag opzij te zetten om zo uit huis te kunnen gaan en iets achter de hand te hebben voor noodgevallen.

Het leven is erg duur en het is erg belangrijk dat je al jong inziet dat het vinden van werk niet altijd een vanzelfsprekendheid is. Het leven is duur. De huren lopen flink op en je moet een redelijk betaalde baan hebben om een hypotheek te kunnen krijgen. Het is daarbij ook nog erg onzeker of we ooit AOW of pensioen krijgen. Al met al moet je zo snel mogelijk de goede beslissingen nemen om er zeker van te zijn dat je een goed leven kunt leiden.

 

Waarom in aandelen beleggen?

Je zou als belegger in verschillende producten kunnen beleggen. Aandelen blijken echter het meest winstgevend te zijn. Als er over een periode van 1802 tot 2012 wordt gekeken, hebben aandelen een gemiddeld jaarlijks rendement van 6,6% weten te realiseren. Dit is een erg mooie winst die je zeker niet meer bij een bank aan spaarrente gaat ontvangen. 6,6% rendement lijkt niet veel, maar jaar op jaar kan het bedrag op je beleggersrekening exponentieel toenemen.

Rentement op aandelen
 

Waarom is jong beginnen erg slim?

Jong beginnen met aandelen kopen is erg verstandig. Op deze manier kun je al op hele vroege leeftijd je kapitaal aan het werk zetten. De onderstaande grafiek van J.P. Morgan Asset Management laat zien wat er gebeurd als je bijvoorbeeld van je 25e jaar tot je 35e jaar een bedrag van $10.000 per jaar inlegt (totaalbedrag van $100.000). Met een rente van 6,5% is het dan mogelijk om op je 65e een totaal bedrag bij elkaar te harken van $950.588. Een erg leuk bedrag om goed van je pensioen te genieten! De snelle rekenaar ziet nu dat er maarliefst $850.588,- is verdiend op een inleg van $100.000. Een erg mooi rendement nietwaar?

Rente op rente

 

Het is dus erg slim om te beginnen met beleggen op jonge leeftijd. Weet je niet hoe je moet beginnen? Geen probleem! Open gewoon een demo-account. Je kunt binnen nu en 5 minuten al beginnen met oefenen. Zo zie je snel wat er gebeurt en of het wat voor je is. Als je geld stort wordt er overigens veel meer mogelijk. Dan kun je pas echt grote stappen gaan maken. Doe hoe dan ook alles op je eigen tempo. We wensen je veel succes!

Begin hier direct en koop je eerste aandelen!*80,5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.