7 geboden voor beleggersBeleggen in opkomende landen

Wilt u succesvol als belegger aan de slag, bijvoorbeeld om een mooi vermogen bij elkaar te verdienen? Maak dan gebruik van de 7 cruciale geboden voor beleggers, waarmee we u graag op weg helpen.

 

Beleg met een doel

Beleg in ieder geval met een doel. Wilt u een bepaald kapitaal vergaren, dat u nodig heeft om financieel onafhankelijk door het leven te gaan? Wilt u een maatschappelijk doel dienen of wellicht een mooie nieuwe auto of een boot kopen? Neem een doel voor ogen, zodat u al uw beslissingen tegen dit doel kunt testen en u na kunt gaan of het een goede keuze vormt.

 

Heldere strategie

Zorg voor een heldere strategie, om het doel te kunnen bereiken. Hoeveel risico dient u hiervoor te nemen en wat is het rendement dat daar aan de andere kant tegenover zal staan? Neemt u zoveel mogelijk risico, of is het behouden van uw kapitaal voor u van belang?

 

Goede informatievoorziening

Zorg voor een goede informatievoorziening. Voer een technische analyse uit voor het speculeren op de beurs, of maak een fundamentele analyse bij een investering voor op de meer lange termijn. Goede informatie helpt u de juiste beslissingen te nemen en zorgt er op die manier voor dat u als belegger toe kunt werken naar een positief rendement. Houd het nieuws in de gaten en volg de trends en ontwikkelingen binnen de wereld van het handelen. Des te meer u leest, des te eerder u als een expert kunt beleggen en u de keuzes op een goede manier kunt maken.

 

Discipline

Zorg voor voldoende discipline, bijvoorbeeld door de invloed van uw emoties tot een minimum te beperken. Probeer vooraf limieten in te stellen waarop u bepaalde posities opent of verkoopt. Doe dit automatisch en kijk hier niet meer naar om, ook niet wanneer de markt er ineens gunstiger uit lijkt te zien. Zorg voor discipline en voorkom daarmee dat u verkeerde beslissingen neemt, die het rendement dat u maakt uiteindelijk zouden kunnen schaden.

 

Koop wat u snapt

Het is als belegger van cruciaal belang om alleen te beleggen in de producten die u snapt, los van de complexe producten die er beschikbaar zijn die u net een paar procent peer rendement op zouden kunnen leveren. De meest complexe producten hebben gezorgd voor een financiële crisis die enorm veel beleggers getroffen heeft, dus zorg ervoor dat u altijd goed weet waarin u investeert en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn.

 

Het juiste handelsplatform

Kies het juiste handelsplatform, op basis van het doel dat u voor ogen heeft en de strategie die u hanteert. Wilt u speculeren met bepaalde valuta, met grondstoffen of wellicht de aandelen van grote bedrijven, of wilt u aan de andere kant een investering voor op de lange termijn doen?

 

Blijf scherp

Blijf tenslotte altijd scherp, aangezien u er op die manier als belegger voor zorgt dat u nieuwe kansen in de markt op tijd kunt benutten. Doet zich een mogelijkheid voor een nieuwe positie te openen, of ontstaat er een nieuwe trend? Speel daar op in, zonder schade aan te richten aan de strategie die u koos.