5 tips bij inspelen op nieuws

5 Nieuwstips bij inspelen op nieuws

Wilt u op de juiste manier inspelen op het nieuws? Wij presenteren u 5 handige tips om op de juiste manier in te spelen op het nieuws en daar een maximale waarde uit te destilleren.

 

Direct in actie

Komt er nieuws naar buiten dat u als een van de eersten tot uw beschikking heeft dat u direct weet te doorgronden? Onderneem dan direct actie, om er zeker van te zijn dat u bij de first movers hoort en u de mogelijkheid heeft een aantrekkelijk rendement te maken. Des te eerder u op een trend in kunt haken, des te groter de kans is dat u een aantrekkelijk rendement maakt en het nieuws u daarmee op een waardevolle manier heeft kunnen helpen.

 

Schat de waarde in

Probeer het nieuws altijd op waarde te schatten, vooral wanneer het u niet direct duidelijk is wat dit betekent en hoe u daar op de beste manier op in kunt spelen. Wat is de bron van het nieuws en zit er wellicht een bepaald belang achter het naar buiten brengen van het bericht? Wat zijn de partijen die hier een belang bij zouden kunnen hebben en gaat het om een logisch verhaal? Probeer het verhaal op waarde te schatten en daar alleen op in te spelen indien u het gevoel heeft dat dit inderdaad van invloed zal zijn op de prijs van een aandeel of een ander effect.

 

Andere kant van het verhaal

Probeer bij het lezen van nieuws over de financiële markten ook altijd na te gaan of er een andere kant van het verhaal mogelijk is. Zou het kunnen dat dit gaat om een eenzijdige blik op de zaak, die u kunt weerleggen door er op een andere manier tegenaan te kijken? Kan het zijn dat de rest van de markt hier anders over denkt en niet zal reageren op de manier die het artikel voorspelt? Probeer de andere kant van het verhaal zelf samen te stellen en kies op basis daarvan de juiste handeling.

 

Tegen de stroom in

Ga in ieder geval niet teveel met de stroom mee op het moment dat u belegt, aangezien u dat over het algemeen weinig rendement op zal leveren. U loopt de kans mee te doen aan een bubbel, of steeds net te laat te zijn om een aantrekkelijk rendement te maken. Het is in plaats daarvan beter om net voor de massa uit te lopen, of daar zelfs tegenin te gaan. Warren Buffet is een bekende investeerder die vaak tegen de stroom in gaat en er op die manier in slaagt om aantrekkelijke rendementen te realiseren.

 

Beoordelen van de invloed

Probeer tenslotte de invloed van een artikel of item in het nieuws te bepalen. Wat is het bereik van dit artikel en hoe zullen anderen hier waarschijnlijk op reageren? Hoe heeft men op een eerder artikel gereageerd en hoe is de markt sindsdien veranderd? Wat kunt u van het publiek verwachten en is het van belang om zelf actie te ondernemen om verliezen te beperken, of een positief rendement te maken? Beoordeel de inhoud van het bericht en zorg er op die manier voor dat u hier als belegger op de juiste manier op in kunt spelen en u er uw voordeel mee kunt doen.