5 beste game aandelen 2019

De beste game aandelen van 2019: overzicht van de top 5!

Game aandelenGamen is tegenwoordig niet meer weg te denken in het dagelijkse leven. Het gaat mede daardoor erg goed met de gaming industrie. Online gaming en in-game aankopen zorgen voor meer groei en winstgevendheid voor bedrijven in de game industrie. Ontdek de beste game aandelen voor 2019!

Gamen is tegenwoordig niet meer weg te denken als activiteit in het dagelijkse leven. Mogelijk heeft u zelf een zoon of dochter die er wel wat uurtjes aan spendeert. Toch spelen veel mensen ook spelletjes op hun smartphone als tijdverdrijving. Mobiele games zullen een steeds groter deel uitmaken van de omzet in de game industrie. Het mag duidelijk zijn dat gaming behoorlijk booming is. Naar schatting zijn er over de hele wereld ongeveer 2 miljard mensen die regelmatig gamen. Niet voor niets behoren de game aandelen tot de meest populaire aandelen van dit moment.

 

Online samenspelen

Gamen heeft met de komst van het internet een enorme vlucht genomen, waardoor gamers nu ook samen online via het internet kunnen spelen. Mensen komen overal en op allerlei manieren samen om te gamen. Er wordt door de gamebedrijven slim ingespeeld op de behoefte van het samenspelen. Zo moet er in veel gevallen een apart abonnement worden afgesloten voor het online samenspelen. Voor de makers betekent het een continue inkomstenstroom.

 

In-game aankopen

Ook in-game aankopen hebben de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Er kunnen dan extra functies worden aangeschaft in een game. Het kunnen bijvoorbeeld extra’s zijn die een spel makkelijker maken. Of het uitbreiden met extra levels. Het zijn functies die vaak al klaar zijn wanneer een game uitkomt, maar pas later worden uitgebracht. Zo wordt er alsnog geld verdient aan dezelfde game. Het zorgt voor meer groei en winstgevendheid voor bedrijven in de game industrie.

 

Opbrengst gaming industrie

Waar er in 2016 op wereldwijd niveau nog een bedrag van 100 miljard dollar werd verdiend met gaming, is dat bedrag dit jaar al 137 miljard dollar. Iets meer dan de helft van deze opbrengsten komt van de mobiele games. Het mag duidelijk zijn dat de game industrie verre van uitgegroeid is. Er wordt verwacht dat meerdere game aandelen het aankomende jaar erg goed zullen doen. Verwacht wordt dat de gaming markt jaarlijks met 10% zal groeien. China kent verreweg de meeste gamers. Toch is Nederland ook goed voor enkele honderden miljoen aan omzet.

 

Top 5 beste game aandelen

Welke game aandelen presteren op dit moment het beste? We hebben een top 5 gemaakt van de beste game aandelen. We gaan het hebben over Ubisoft, Microsoft, Activision Blizzard, Take-Two Interactive Software en Electronic Arts. Bij elk bedrijf geven we een korte toelichting en gaan we uiteraard in op de belangrijkste cijfers.

 

Ubisoft

Ubisoft is de absolute nummer 1 van beste game aandelen. Het is een Franse ontwikkelaar en uitgever van computerspellen. Er is een beurswaarde van 11 miljard dollar. Hoewel Ubisoft kleiner is dan de andere 4 bedrijven, presteert het bedrijf wel het beste. Het bedrijf blijft nog steeds goed verdienen aan eerder uitgebrachte spellen. En ook de in-game aankopen gaan goed. Far Cry en Assassin’s Creed zijn de meest bekende games van Ubisoft. Door een samenwerking met Tencent (Chinese techgigant) kan het bedrijf makkelijker de Chinese markt betreden.

 

Microsoft

Microsoft staat bekend als techgigant en is een vrij grote speler in de gaming industrie. Het bedrijf wist vorig jaar 38% van de totale omzet uit de gaming divisie te halen. Microsoft behaald een omzet van 10 miljard dollar uit gaming. In tegenstelling tot Ubisoft is de marktwaarde vele malen groter, met een bedrag van 865 miljard dollar. Daarmee is het absoluut een van de grootste bedrijven ter wereld. De stijgende trend voor het bedrijf blijft zeker voortduren. Er wordt veel groei verwacht voor de techreus in het aankomende jaar.

 

Activision Blizzard

Op een goede 3e plaats staat de Amerikaanse houdstermaatschappij van Activision en Blizzard Entertainment. Het zijn ontwikkelaars en uitgevers van computerspellen. Het bedrijf kent een beurswaarde van ongeveer 60 miljard dollar. Het bedrijf is o.a. bekend van het populaire Call of Duty en World of Warcraft. Beide spellen worden wereldwijd door miljoenen mensen gespeeld. Er wordt voor de komende jaren een stijgende omzet verwacht. Dat komt mede doordat het bedrijf de marges op de computergames kan verhogen middels te downloaden content en de in-game aankopen.

 

Take-Two Interactive Software

De Amerikaanse uitgever van computerspellen Take-Two Interactive Software komt op een mooie 4e plaats te staan. De beurswaarde van het bedrijf is ongeveer 15 miljard dollar. Het wereldberoemde spel Granf Theft Auto is een van de meest populaire games van het bedrijf. Er worden spellen uitgegeven onder twee bekende labels. Dat zijn Rockstar Games en 2K Games. Aangezien de videomaker erg veel vertrouwen heeft in de eigen bedrijfsvoering, koopt het regelmatig de eigen aandelen in. Er staat voor de komende jaren een nieuw deel van de GTA reeks op de planning. Daarmee wordt verwacht dat de omzet verder zal toenemen.

 

Electronic Arts

Het Amerikaanse videogame bedrijf Electronic Arts is de op drie na grootste gameontwikkelaar van de wereld. De beurswaarde van het bedrijf bedraagt ongeveer 34 miljard dollar. De verwachtingen voor de aankomende jaren zijn erg positief. De winst per aandeel neemt al jaren gestaag toe. Afgelopen zomer werd er nog een winst genoteerd van ruim 40%.

 

Beleggen in game aandelen

Bij broker Binck is het mogelijk om in de beste game aandelen te beleggen. Naast aandelen biedt Binck de mogelijkheid om in allerlei andere producten te beleggen, zoals: futures, opties, turbo’s, sprinters, obligaties, speeders en ETF’s. Binck is al meerdere keren uitgeroepen tot beste broker. Er is toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Het platform staat bekend om een uitstekende service en vele mogelijkheden, waardoor ideeën eenvoudig omgezet kunnen worden in een passende strategie.

Game aandelen kopen? Open een account bij BinckBank!