5 beste cryptovaluta’s 2019

5 beste cryptovaluta’s 2019: een handig overzicht!

Beste cryptovalutasWat zijn de 5 beste cryptovaluta’s voor 2019? Een belangrijke vraag voor beleggend Nederland. De verwachting voor een vijftal cryptovaluta’s zijn erg goed. In dit artikel willen we u graag meer vertellen over deze cryptocurrencies. Uiteraard met een duidelijke toelichting!

Cryptovaluta, crypto, cryptocurrencies, u heeft er vast wel eens over gehoord. Volgens veel deskundigen zijn deze vormen van digitaal geld de toekomst. De familie van de cryptocurrencies heeft zich na de Bitcoin vrij snel uitgebreid.

Cryptovaluta’s zijn volgens veel deskundigen de toekomst van ons geldsysteem! Inmiddels gaat er enorm veel geld om in de cryptowereld. Reden te meer om erin te beleggen. Wat zijn de 5 beste cryptovaluta’s voor 2019? Wat zijn de verwachtingen? Laten we u eerst nog eens uitleggen wat er onder cryptovaluta’s wordt verstaan.

Beste cryptovaluta’s 2019 kopen? Begin bij CFD-aanbieder Plus500! ‘80,5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

Cryptovaluta’s: wat zijn dat?

Bij cryptovaluta’s gaat het om digitaal geld. Naast de vele verschillen tussen de verschillende cryptovaluta’s, hebben ze dat gemeen. Verschillende bedrijven en financiële instellingen hebben dit jaar flink geïnvesteerd in cryptovaluta’s. Daar zal in het nieuwe jaar geen verandering in komen. Als belegger kunt u ook inspelen op de ontwikkelingen in de cryptowereld. Het is dan handig wanneer u weet wat de verwachtingen zijn voor 2019!

 

5 beste cryptovaluta’s voor 2019

In de afgelopen jaren is er veel gebeurt in de cryptowereld. Er zijn enorme winsten gemaakt door investeerders in de cryptovaluta’s. Toch zijn er ook flinke verliezen geleden. Door te investeren in de juiste cryptovaluta, kan er absoluut een mooi rendement behaald worden. Echter vraagt het om research. We hebben geen glazen bol, maar wel kunnen we verwachtingen voor de toekomst hebben. Vandaar dat we hieronder ingaan op de 5 beste cryptovaluta’s voor 2019. We gaan in op Bitcoin, Ripple, Cardano, Stellar en IOTA.

 

1) Bitcoin

Bitcoin is zoals gezegd de meest bekende cryptovaluta. Het is een elektronische, niet gereguleerde valuta die door geen enkele bank of andere financiële instelling wordt beïnvloed. De Bitcoin is met behulp van de Blokchain vormgegeven. Eigenlijk bestaat de Bitcoin uit een reeks van codes, waar virtueel geld aan is gekoppeld. Het is bijna niet traceerbaar. Er zijn geen wachttijden, geen transactiekosten of tussenpartijen betrokken. Er wordt gebruik gemaakt van een zogeheten peer-to-peer netwerk. Inflatie of deflatie kan zo niet worden gecreëerd. Een geweldige ontwikkeling, aangezien veel landen op de wereld meer controle willen over geld en het contante geld willen afschaffen.

 

Flinke waardestijging

De Bitcoin is enorm in waarde gestegen. Dat is u vast niet ontgaan. Niemand had verwacht dat de Bitcoin van 2016 een waarde van 990 dollar had en deze in 2017 al opliep tot bijna 20.000 dollar. Verschillende analisten geven een prijsverwachting aan van 36.000 dollar in 2019. Het mag duidelijk zijn dat het systeem wederom mooie kansen biedt voor het nieuwe jaar.

Er is geen enkele andere coin met hetzelfde bereik, potentieel en momentum als de Bitcoin. Er zijn beleggers die duidelijk geloven in de techniek en het lange termijn potentieel van de Bitcoin. Nu instappen lijkt dan een slimme zet. Ook verschillende deskundigen zien weer een ommekeer en denken dat Bitcoin wederom de boventoon zal gaan voeren.

 

Beleggen in Bitcoin

Beste cryptovaluta bitcoinBij de CFD-broker Plus500 kunt u starten met handelen in Bitcoin. Met het aanmaken van uw persoonlijke account, kunt u direct aan de slag gaan. Dat kan al voor slechts 100 euro. Er wordt bij Plus500 gehandeld in CFD’s. *76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

CFD is de afkorting voor Contracts for Difference. Een CFD is een financieel product waarmee geprofiteerd kan worden van koersdaling of koersstijging. Met het kopen van een CFD wordt de koper geen eigenaar van het onderliggende aandeel.

CFD’s staan bekend om het hoge risico en zijn vooral geschikt voor het speculeren op korte termijn koersbewegingen. Het zijn producten die dus niet geschikt zijn voor vermogensopbouw voor lange termijn. Al met al is Plus500 *(76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.) een betrouwbare en zeer toegankelijke online broker. Ze hebben de zaken goed op orde. Met enige basiskennis is Plus500 prima te gebruiken om te beleggen.

Mocht u nog onervaren zijn, kunt u gebruik maken van een demo account om te oefenen. De broker dient zich te houden aan de wet- en regelgeving van de Europese Unie. U kunt dus met een gerust hart een account openen bij deze broker.

Beste cryptovaluta’s 2019 kopen? Begin bij CFD-aanbieder Plus500! *80,5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

   

2) Ripple

Currency RippleDe afkorting van Ripple is XRP. Ripple kan ook gekoppeld worden aan andere valuta’s. Het gaat bij Ripple om een netwerk waarmee betalingen worden gedaan, zonder de tussenkomst van een bank of andere financiële instelling. Het is dus een betalingssysteem. Eigenlijk is het te vergelijken met de Blokchain.

Het is een open-end platform waar alles van waarde kan worden uitgewisseld. Ripple is voor iedereen toegankelijk en voor iedereen gelden gelijke rechten.

Ripple onderscheidt zich doordat het niet open source is. Met andere woorden: bij Ripple is er een centrale organisatie die het beheer en de ontwikkeling van de coin en het netwerk doet. De ontwikkeling bij Ripple kan dus enorm snel gaan. Ook wijzigingen kunnen snel worden doorgevoerd, in tegenstelling tot de Bitcoin.

 

Relatief nieuwe crypto

In 2012 werd Ripple geïntroduceerd. Het is dus een relatief nieuwe crypto coin. Ripple wordt beheerd door het bedrijf Ripple Cash. Ripple kan gezien worden als een database waar een valuta exchange is ingebouwd. Inmiddels mag Ripple zich de op drie na grootste cryptomunt noemen. Het is bezig met een flinke inhaalslag. Niet voor niets behoort Ripple tot de meest interessante cryptovaluta voor 2019.

 

Beleggen in Ripple

Beleggen in Ripple is net zo veilig als het handelen met andere commodity. Indien u interesse heeft om XRP te kopen, dan heeft u een zogeheten wallet nodig. Dat is niets anders dan een digitale portefeuille. Ripple kopen kan op verschillende manieren. Een slimme manier is door een rekening te openen bij de CFD-broker Plus500. U kunt bij deze broker niet alleen terecht voor Ripple, maar ook voor een grote verzameling aan andere cryptovaluta.

 

3) Cardano

valuta cardanoCardano is de eerste cryptocurrency die op een volledige open source blokchain draait. Er is een focus op schaalbaarheid, interoperabiliteit en duurzaamheid. Het project is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en intercollegiale toetsing.

Veel andere nieuwe cryptocurrency’s zijn snel in elkaar gezet en er wordt code gebruikt die niet altijd helemaal in orde is. Bij Cardano wordt deze code uitgebreid getoetst. Hacks zijn daardoor niet mogelijk. Er worden gescheiden smart contracts gebruikt. Daardoor zijn updates makkelijker mogelijk.

 

3e generatie blokchain

Het voordeel van Cardano is dat de privacy van de gebruikers beter gewaarborgd is. Cardano probeert eigenlijk de voordelen van Bitcoin, Litecoin en Ethereum te combineren. De ontwikkelaars noemen het project de 3e generatie blokchain. Aan het begin van dit jaar drong Cardano al binnen tot de top 5 cryptocurrencie munten. Cardano kende de afgelopen maanden een behoorlijke toename in populariteit. Het is een crypto met veel potentie. Het kan daarom een interessante beslissing zijn om Cardano in uw beleggingsportefeuille op te nemen.

 

Verwachtingen Cardano

Het protocol zit erg slim in elkaar doordat het is opgebouwd uit verschillende lagen. Door deze structuur voorziet Cardano in de ontwikkeling van veel meer geavanceerde mogelijkheden dan voorloper Ethereum. ADA is de naam van het cryptogeld van Cardano. ADA wordt op steeds meer crypto exchanges gelanceerd en vooral in Japan is deze valuta erg populair. Japanners zien Cardano als de ultieme oplossing als het gaat om corrupte overheden, slechte transactiesnelheden en hoge transactiekosten. Al met al een cryptovaluta met veel verwachtingen en mogelijkheden.

 

Beleggen in cardano

Het is op verschillende manieren mogelijk om in Cardano te handelen. Zo kunt u bijvoorbeeld een zogeheten Wallet aanmaken. In de Wallet kunt u vervolgens de Cardano veilig opbergen. Door gebruik te maken van een Wallet bent u er zeker van dat u op lange termijn mee kunt doen met de stijgende cryptocurrency markt. Ook kunt u een account aanmaken bij een CFD-broker zoals Plus500. Plus500 maakt het mogelijk om te speculeren op koersstijgingen of koersdalingen van de munt. In het volgende kopje vertellen we u nog wat meer over CFD-broker Plus500.

Plus500 is een prima keuze wanneer u op zoek bent naar een eenvoudig platform om te beleggen en waar u geen fortuin hoeft uit te geven aan vergoedingen. Er kan bij Plus500 daarnaast gehandeld worden in o.a. aandelen, obligaties, opties en fondsen op beurzen over de hele wereld.

 

4) Stellar

Stellar cryptovalutaStellar is een open source platform waarmee betalingen gratis en snel verricht kunnen worden. Dat gebeurt via de bijbehorende Lumens coins als brug. Het is een technologie die o.a. ontwikkeld is om mensen in opkomende landen mee te laten doen met cryptocurrency. De oprichters zien het platform als de toekomst van het bankwezen. Transacties zijn snel en gratis. Er zijn interessante samenwerkingen ontstaan met o.a. de grootste bank van India.

Stellar kent een technologie die geavanceerd in elkaar zit. Stellar maakt het niet alleen mogelijk om vanuit Nederland een betaling te verrichten naar bijvoorbeeld Rusland, maar ook dat de euro’s tegen de meest gunstigste koers worden omgezet in Roebels. Stellar zorgt ervoor dat de transactie veilig verloopt. Er is geen derde partij betrokken, dus het bedrag is binnen een paar seconden op de rekening bijgeschreven. Het cryptogeld van Stellar heet XLM. Met XLM is het mogelijk om de internationale betalingen te verrichten.

 

Snelgroeiende cryptomunt

Al met al hebben we het hier over een snelgroeiende cryptomunt die blijft innoveren. Ook heeft het de interesse gewekt van een aantal grote financiële instellingen. Met het toenemende gebruik en de toename in de vraag, zal de waarde van de cryptomunt blijven stijgen. De slimme belegger die vooruitdenkt, zal hier zeker op inspelen. Hieronder vertellen we u meer over het beleggen in Stellar.

 

Beleggen in Stellar

We kunnen ons goed voorstellen dat u interesse heeft gekregen om in Stellar te beleggen. De Stellar koers kan op de korte termijn explosief in waarde gaan stijgen. Het kan als belegger dan ook zeker de moeite waard zijn om deze valuta in bezit te krijgen. Zoals u wellicht weet is het nog best lastig om sommige altcoins te kunnen verhandelen. Gelukkig maakt CFD broker Plus500 het mogelijk om in talloze cryptovaluta’s te handelen.

Plus500 heeft een aantal leuke voordelen ten opzichte van andere aanbieders. Een van de voordelen van Plus500 is dat er online belegd kan worden voor een zeer laag bedrag. Er wordt een toegankelijke manier van beleggen aangeboden die voor vrijwel iedereen bereikbaar is. En dus ook voor de ‘’gewone’’ belegger. Doordat er online belegd wordt, is de benodigde informatie makkelijk te vinden. Ook kunnen de orders snel doorgegeven worden.

Beste cryptovaluta’s 2019 kopen? Begin bij CFD-aanbieder Plus500! *80,5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

5) IOTA

Crptovaluta IOTAIOTA is een cryptovaluta die een ontzettend groot potentieel heeft. Het is met deze cryptomunt mogelijk om microbetalingen te doen, zonder transactiekosten. IOTA is uitgerust met een techniek die het in de toekomst mogelijk zal maken om geprogrammeerde microbetalingen tussen machines en apparaten te laten uitvoeren. Ofwel, het is speciaal ontworpen voor Internet of Things apparaten. IOT wint enorm aan populariteit. Niet voor niets wordt IOTA daarom beschouwd als een munt die een evolutionaire stap binnen de wereld van de blokketen-technologie heeft gezet.

 

Verschil technische factoren

Het grootste verschil tussen IOTA en andere cryptovaluta’s zoals Bitcoin en Ripple zit hem vooral in de technische factoren. IOTA is uitermate geschikt voor microbetalingen. De Bitcoin is daarentegen erg handig voor de wat grotere betalingen. Er wordt in plaats van de blokchain gebruik gemaakt van het Tangle systeem. De traditionele mijners van de coins worden vervangen door gebruikers die meedoen aan het netwerk. Ook wordt er bij IOTA geen gebruik gemaakt van smart contracts.

 

Verwachting IOTA

De IOTA heeft ook als voordeel dat de transactiekosten zijn uitgesloten. Bij het uitvoeren van kleine transacties is het erg fijn dat er geen kosten moeten worden betaald. De verwachting is dat IOTA over een jaar of 5 ongeveer 17 euro waard is. De cryptovaluta trekt nog steeds veel nieuwe partijen aan. Het platform heeft sterke karakteristieken. Het maakt veel beleggers benieuwd.

Interesse om te beleggen in IOTA? Het is al binnen 5 minuten mogelijk om een account te openen bij de CFD-broker Plus500. De CFD-broker maakt het mogelijk om in verschillende cryptovaluta’s te handelen. Denk bijvoorbeeld ook aan cryptovaluta’s zoals: Ethereum, Bitcoin Cash, Dash, Litecoin en Bitcoin Gold. De mogelijkheden zijn enorm en het is zeker de moeite waard om te kijken wat deze CFD-broker u te bieden heeft!

Beste cryptovaluta’s 2019 kopen? Begin bij CFD-aanbieder Plus500! *80,5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.