Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Activision Blizzard aandelen

Activision Blizzard Inc, beter bekend als Activision Blizzard, is gevestigd in Verenigde Staten aan 3100 Ocean Park Blvd, 90405-3032, te Santa Monica. De CEO van het bedrijf is Robert Kotick.

 

Het Activision Blizzard Inc-aandeel had op 08-12-2022 een openingskoers van $75,44, de hoogste koers was $75,52 en de laagste koers was $73,00. De slotkoers was $74,76 en is daarmee met 1,54% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Activision Blizzard cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Activision Blizzard-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Kosten en opbrengsten $2,3 mld
Valuta USD
EBIT $2,8 mld
Fiscale datum 31-12-2020
Brutowinst $5,8 mld
Inkomstenbelasting $419,0 mln
Netto inkomen $2,2 mld
Operationele kosten $5,3 mld
Operationele inkomsten $2,8 mld
Inkomsten voor belasting $2,6 mld
Rapportagedatum 23-02-2021
Research and development-kosten $1,2 mld
Totale omzet $8,1 mld

Activision Blizzard kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Activision Blizzard aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Activision Blizzard? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Activision Blizzard-koers, de verwachtingen en toekomst van Activision Blizzard en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Activision Blizzard-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Activision Blizzard-aandelen. Als je het Activision Blizzard-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Activision Blizzard Koers - Wat is de waarde van aandelen Activision Blizzard

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Activision Blizzard was. The stock Activision Blizzard can be found of the abbreviation of the exchange is ATVI.

Beurskoers Activision Blizzard | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Activision Blizzard verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

 

Wat is Activision?

Activision Blizzard, Inc. is een ontwikkelaar en uitgever van interactieve entertainmentinhoud en -services. Het bedrijf ontwikkelt en distribueert inhoud en diensten over verschillende spelplatforms, waaronder videogameconsoles, personal computers (pc) en mobiele apparaten. De segmenten omvatten Activision Publishing, Inc. (Activision), Blizzard Entertainment, Inc. (Blizzard), King Digital Entertainment (King) en Other. Activision is een ontwikkelaar en uitgever van interactieve softwareproducten en inhoud. Blizzard houdt zich bezig met de ontwikkeling en publicatie van interactieve softwareproducten en entertainmentinhoud, met name op het gebied van pc-gaming. King is een mobiel entertainmentbedrijf. Het houdt zich bezig met andere bedrijven, waaronder de Major League Gaming (MLG) -activiteiten; De activiteiten Activision Blizzard Studios (studio's) en de distributie (distributie) Activision Blizzard. Het ontwikkelt ook producten die andere genres omvatten, waaronder actie, avontuur, rollenspel en simulatie.

Wat gaat Activision doen in de toekomst?

Al meer dan 40 jaar verandert Activision de manier waarop mensen spelen. Daarbij hebben ze één van de grootste portfolio's van erkende merken opgebouwd en zijn ze één van de meest waardevolle interactieve entertainmentbedrijven ter wereld.

  • Strategisch partnerschap

Het Chinese live-streamingplatform Bilibili en Overwatch League-eigenaar Activision Blizzard kondigden een meerjarig strategisch partnerschap aan. De deal omvat de Chinese productie- en uitzendrechten voor OWL in China, verdere ontwikkeling van commerciële belangen en ondersteuning voor de promotie van OWL in de regio.

  • Zuid-Amerika

Activision Blizzard stopt met het Overwatch Contenders-programma in Zuid-Amerika. In een '2021 Path to Pro Update' kondigde esports-productmanager Dan McHugh aan dat het programma 'niet presteert op het niveau dat ze verwachten'. In plaats daarvan zal het bedrijf vertrouwen op toernooien van derden of "iets soortgelijks" in Zuid-Amerika om teams te kwalificeren voor internationale toernooien wanneer ze terugkeren.

LAN-competities zoals Showdowns en Gauntlet zullen ook in de wacht worden gezet, aangezien McHugh schreef dat het bedrijf zal evalueren hoe "het voor externe toernooiorganisatoren gemakkelijker kan worden gemaakt om met succes onafhankelijke evenementen in hun regio te organiseren." Overwatch Contenders zal ook worden stopgezet in de Pacific-regio, met de nadruk voornamelijk op China, Europa, Zuid-Korea en Noord-Amerika. Australië zal ook worden opgenomen in Activision Blizzard, aangemoedigd door de hoeveelheid talent die uit de regio stijgt.

  • Call of Duty League (CDL)

CDL ziet het aantal kijkers dramatisch stijgen. De wereldwijde pandemie heeft geen nadelig effect gehad op het aantal kijkers voor de Call of Duty League (CDL). Het eerste seizoen van de Call of Duty League moest in de nasleep van COVID-19 overschakelen van live-stadioncompetities naar externe online-evenementen. Maar de CDL vond een manier om de competitie binnen een paar weken te hervatten en de kijkcijfers voor de evenementen in de competitie verbeterden. De CDL heeft niet alleen een turbulent jaar achter de rug, het begint te bloeien.

  • Aanklacht webgamemaker

Videogamegigant Activision werd aangeklaagd door de federale rechtbank van Los Angeles voor een verklaring dat zijn "Call of Duty: Warzone" geen inbreuk maakt op de handelsmerkrechten van Warzone.com LLC, dat een webgebaseerd strategiespel maakt dat ook wel "Warzone" wordt genoemd. Warzone.com had gedreigd om "enorme schadevergoeding" van Activision te eisen wegens inbreuk op handelsmerken, evenals bevelen om Activision te blokkeren van het gebruik van de naam "Warzone" of het registreren van een handelsmerk dat het bedekt.

Wat kunnen we verwachten van de Activision aandelen?

De langetermijnfranchises van Activision Blizzard hebben het tot de top in de videogame-industrie gemaakt en overschaduwd zijn collega's Electronic Arts en Take-Two Interactive in marktkapitalisatie. Ontwikkelende platforms en opkomende gamebedrijven in het buitenland hebben nieuwe concurrentie voortgebracht, waardoor Activision-investeerders moeten beoordelen waar ze denken dat het bedrijf de komende vijf jaar kan gaan. Maar dankzij de groei in gaming en de beweging van het bedrijf om zich aan te passen, zou Activision Blizzard-aandelen de komende jaren moeten floreren.

Activision Blizzard aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Activision Blizzard-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Activision Blizzard-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie
Logo Pinterest Inc

Pinterest

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo Basic-Fit N.V

Basic-Fit

Meer informatie