Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Activision Blizzard aandelen

Activision Blizzard Inc, beter bekend als Activision Blizzard, is gevestigd in Verenigde Staten aan 3100 Ocean Park Blvd, 90405-3032, te Santa Monica. De CEO van het bedrijf is Robert Kotick.

 

Het Activision Blizzard Inc-aandeel had op 12-05-2021 een openingskoers van $94,28, de hoogste koers was $94,80 en de laagste koers was $92,26. De slotkoers was $92,66 en is daarmee met 2,81% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Activision Blizzard cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Activision Blizzard-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Kosten en opbrengsten $2,3 mld
Valuta USD
EBIT $2,8 mld
Fiscale datum 31-12-2020
Brutowinst $5,8 mld
Inkomstenbelasting $419,0 mln
Netto inkomen $2,2 mld
Operationele kosten $5,3 mld
Operationele inkomsten $2,8 mld
Inkomsten voor belasting $2,6 mld
Rapportagedatum 23-02-2021
Research and development-kosten $1,2 mld
Totale omzet $8,1 mld

Activision Blizzard kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Activision Blizzard-aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Activision Blizzard? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Activision Blizzard-koers, de verwachtingen en toekomst van Activision Blizzard en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Activision Blizzard -aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Activision Blizzard-aandelen. Als je het Activision Blizzard-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Activision Blizzard Koers - Wat is de waarde van aandelen Activision Blizzard?

In onderstaande grafiek kan je de koers van het bedrijf zien van de afgelopen 5 dagen. Hier zie je precies wat de Koers Activision Blizzard was. Het aandeel Activision Blizzard is te vinden op de Nasdaq, de afkorting op de beurs is ATVI.

Beurskoers Activision Blizzard | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Activision Blizzard verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Over Activision

Activision is de eerste onafhankelijke ontwikkelaar en distributeur van entertainmentsoftware. Wat dat betreft heeft Activision destijds een belangrijke stap gezet en de weg vrij gemaakt voor een aantal andere ondernemingen die inmiddels binnen dezelfde sector actief zijn. Activision is opgericht door een aantal oud-medewerkers van Atari. Ze begonnen daarom ook met het produceren van spelcartridges voor de Atari 2600.

Begin jaren 80 was er een overaanbod van spellen met een lage kwaliteit. Het vertrouwen van de consument verdween en veel bedrijven in de computerspelindustrie gingen failliet. Activision had ook ontzettend veel last van deze "videospelrecessie". In 1983 gingen ze hierdoor failliet. Robert Kotick nam Activision over en wist er uiteindelijk toch weer een succes van te maken.

In december 2007 fuseerde Activision met Blizzard Entertainment. Blizzard Entertainment is onder ander bekend van Wold of Warcraft en StarCraft. De fusie was een slimme zet want Activision Blizzard staat sindsdien een stuk sterker op de computerspellen markt.

Waar is Activision momenteel mee bezig?

Activision heeft heel veel games op naam staan die erg bekend zijn bij het grote publiek. Het meest recente en grote succes is die van de Call of Duty reeks. Bij Activision kunt u dus aan games denken zoals:

  • Call of Duty WW2
  • Call of Duty 4: Modern Warfare
  • Rome: Total War
  • Spider-Man
  • Guitar Hero

Het slimme van Activision is dat games vaak via verschillende hardwareplatformen kunnen worden gespeeld. Dit zorgt ervoor dat de afzet van Activision spellen vaak op een hoog niveau liggen. Het mag duidelijk zijn dat de kwaliteit van de verschillende games de afgelopen jaren behoorlijk is toegenomen. Door gebruik te maken van de meest recente technieken slaagt deze multinational erin om steeds betere producten te ontwikkelen. Bekijk bijvoorbeeld eens Call of Duty WW2. Dit is één van de meest recente games die door Activision is uitgebracht.

Activision Blizzard aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Activision Blizzard-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Activision Blizzard-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.