Wilt u Ab InBev aandelen kopen?

AB InBev de grootste brouwketen ter wereld! AB InBev is in 2004 opgericht onder de naam Anheuser-Busch InBev. Deze naam is ontstaan door de fusie tussen het Belgische Interbrew en het Braziliaanse Ambey. In 2017 produceerde Ab Inbev 500 miljoen hectoliter bier en 70 miljoen hectoliter frisdrank. De frisdranken worden in Brazilië en Argentinië geproduceerd.

AB InBev heeft 139 bierbrouwerijen en 12 fabrieken voor alcoholvrije dranken. Er werken zo’n 150.000 werknemers in 24 verschillende landen. Het hoofdkantoor van deze brouwketen staat in Leuven (België).

Interesse om te handelen in AB InBev CFD’s? De CFD-broker Plus500 maakt het mogelijk om in deze producten te handelen. Een account aanmaken kan al binnen 5 minuten geregeld zijn. Wilt u met demogeld beleggen? Als u een account bij Plus500 aan maakt, krijgt u de beschikking over demogeld. Dit oefengeld maakt het mogelijk om ervaringen op te doen en om risicoloos posities te openen en te sluiten.

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Over Ab InBev

Ab InBev is bekend van merken zoals Stella Artois, Corona en Budweiser. Ab InBev heeft de afgelopen jaren veel fusies en overnames gedaan. De belangrijkste is die van SAB Miller. SAB Miller is de nummer twee bierproducent geweest in 2017. AB InBev heeft tot drie keer een bod gedaan op SAB Miller. Het eerste bod was zo’n 65 miljard dollar, maar deze werd afgewezen. In oktober 2015 kwam er weer een bod maar dit bord werd ook afgewezen. Uiteindelijk leidde het derde bod wel tot een overname/fusie van SAB Miller. SAB Miller is toen op ruim 95 miljard dollar gewaardeerd. De combinatie heeft geresulteerd in de grootste bierbrouwer ter wereld met wereldwijd een marktaandeel van ruim 30%. Heineken en Carlsberg bezitten momenteel posities 2 en 3 als er naar marktaandeel wordt gekeken.

In 2017 is er een onderzoek door de Europese Commissie gepubliceerd. Uit het onderzoek bleek dat AB InBev verboden prijsafspraken heeft gemaakt met Heineken, Grolsch en Bavaria. Ab InBev heeft het kartel kenbaar gemaakt en ze hebben constructief meegewerkt. Hierdoor heeft  Ab InBev geen boete gekregen.

In Mexico heeft AB InBev 60% marktaandeel. Dit komt neer op zo’n 40 miljoen hectoliter bier. In Brazilië ligt het marktaandeel veel hoger dan 60%. In de Verenigde Staten heeft Ab InBev een marktaandeel tussen de 40% en 50%. In de thuismarkt België ligt het marktaandeel op zo’n 56%. In België wordt jaarlijks zo’n 5 miljoen hectoliter bier afgezet.

Het management van Ab InBev snapt dat het belangrijk is om in groeimarkten te opereren. In China heeft deze brouwketen op dit moment een marktaandeel van zo’n 14%. De verwachting is dat dit marktaandeel de komende jaren alleen nog maar verder gaat groeien. De jaarlijkse afzet ligt in China zo rond de 65 miljoen hectoliter. Ab Inbev wil naar zo’n 100 miljoen hectoliter groeien.

  • 09-05: Kwartaalcifjers Q1 2018
  • 26-07: Kwartaalcijfers Q2 2018
  • 25-10: Kwartaalcijfers Q3 2018

Ab Inbev aandelen kopen? Handel in CFD's!

Interesse om Ab InBev aandelen te kopen? Groot gelijk! Deze brouwketen heeft mooie marktaandelen en de verwachting is dat deze markt zich steeds verder gaat consolideren. Kleinere brouwerijen zullen failliet gaan of worden overgenomen door de grotere bierbrouwers. De marktkapitalisatie van Ab InBev zal hierdoor alleen nog maar verder gaan toenemen. Het is hieronder direct mogelijk om de koers van Ab InBev aandelen te bekijken. Analyseer de koers volgens de technische analyse en zorg ervoor dat u uzelf goed inleest voordat u een positie opent. Succes! *CFD service. 80,5% verliest geld.