Welke aandelen kopen?

Hoe komt u erachter welk aandeel een goede investering is?

In dit artikeWelke aandelen kopenl wordt de vraag “welke aandelen kopen?” beantwoord. Het is een complexe vraag en deze kunnen wij dan ook niet volledig beantwoorden. Hier zijn een aantal redenen voor, allereerst ligt het aan wat u zelf het belangrijkste vind. Gaat het hierbij om winsten op de korte termijn of winsten op de lange termijn? Bij elke beleggingsvorm zijn er andere punten waar u op moet letten. U zult dus voor uzelf een aantal punten moeten vaststellen. Dit artikel helpt u hierbij.

Uiteindelijk moet u gaan leren hoe u een aandeel kunt beoordelen en kunt zien of een aandeel koopwaardig is of niet. Dit moet u zelf gaan leren en het is dan ook het beste als u hier zo snel mogelijk mee begint en ervaring gaat opdoen in deze aparte specialisatie.

Begin vandaag nog met het kopen/verkopen van aandelen!

   

Aandelen kopen voor de korte termijn

Korte termijn beleggen en op korte termijn handelen in aandelen is zeker slim om te doen. Het zogeheten “daytraden” zorgt ervoor dat er op korte termijn al grote winsten kunnen worden behaald. Er kan met een hefboomeffect worden gehandeld en om deze reden is het mogelijk dat er op 1 handelsdag al bijvoorbeeld €1000,- winst kan worden behaald. Het beleggen op deze manier is geen gokken, als u tenminste weet wat u doet.

Voor de korte termijn is het, het beste om u bezig te houden met de technische analyse. Kijk en analyseer grafieken en indicatoren. Blijf ook actief bezig met het nieuws en belangrijke cijfers die regelmatig worden gepubliceerd. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld kwartaalcijfers als we in die periode zitten. De leuke term “GIN” is er zeker één die u altijd moet toepassen bij het beleggen op de korte termijn. De technische analyse is een vak apart en om deze reden is het verstandig als u naar de betreffende pagina hierover gaat.

 

Aandelen kopen voor de lange termijn

Beleggen op de lange termijn geeft u rust en stabiliteit. De winst ligt lager, maar tegelijkertijd is het risico dat u loopt ook kleiner. Deze vorm van beleggen is erg populair bij veel mensen. Warren Buffett is er succesvol door geworden en het is daarnaast ook nog eens zo dat het rendement vrijwel altijd hoger ligt dan bij sparen.

Maak bij het lange termijn beleggen gebruik van de fundamentele analyse. Kijk naar de cijfers en resultaten van het bedrijf/aandeel. Maak dus altijd gebruik van de fundamentele analyse. Hierdoor ontstaat er goed inzicht in het aandeel en het verloop hiervan voor de langere termijn.

Blijf daarnaast ook altijd op de hoogte van de kernwaardes en gegevens van het bedrijf. Denk hierbij aan veranderingen in het management en bijvoorbeeld een claimemissie of de inkoop van eigen aandelen. Ratio’s en verschillende belangrijke gegevens zorgen ervoor dat u een goed beeld krijgt over een aandeel en de wijze waarop een aandeel zich ontwikkeld. De fundamentele analyse is een vak apart en om deze reden is het verstandig als u naar de betreffende pagina hierover gaat.

 

En nu?

Zorg ervoor dat u voor uzelf een keuze heeft gemaakt. Gaat u beleggen voor de korte termijn of gaat u beleggen voor de lange termijn? Zorg er nu ook voor dat u veel kennis heeft over de analyse die u zal moeten gaan toepassen. Als u over voldoende kennis beschikt is het vervolgens belangrijk om u aan te melden bij een goede broker. Het is aan te raden om een kijkje te nemen bij de broker Binckbank. Deze broker is vooral voor het korte termijn beleggen erg goed. Door de hefboomwerking kan er namelijk veel koopkracht worden behaald.

Bedenk altijd goed dat de vraag: ‘’welke aandelen kopen?’’ een lastige kan zijn, maar er zijn altijd mogelijkheden op de beurs. Of het nou om slechte of om goede tijden gaat, elke dag kunnen er winsten worden behaald en elke dag  loopt u dus vele kansen mis als u niks doet en op uw geld gaat zitten. Het is nu een kwestie van uw kennis toepassen op de beurs. Makkelijk gezegd dan gedaan denkt u misschien, maar als u vertrouwen in uw kwaliteiten heeft en als u uw kennis echt goed benut, is het zeker mogelijk om hier veel mee te bereiken.

Door middel van de twee verschillende analyses kunt u beoordelen of een aandeel koopwaardig is of niet. Als u een koopadvies had verwacht in dit artikel moet u dus worden teleurgesteld. Uiteindelijk moet u het zelf gaan doen, daar heeft u op de lange termijn echt het meeste aan! Elke dag veranderd de markt weer en zorg er dan ook voor dat u up-to-date blijft en mee gaat met de laatste trends. In de categorie Nederland en Buitenland zijn er veel adviezen voor Nederlandse en buitenlandse aandelen voor de langere termijn te vinden. Verschillende aandelen worden hier beoordeeld en het is dan ook een aanrader om daar eens rond te kijken.

 

Ga hier direct aandelen kopen/verkopen!

 

Bekijk ook nog deze interessante artikelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *