Is dit de tijd om aandelen te kopen?

Wanneer aandelen kopen

Veel beleggers vragen zich af of dit wel de juiste tijd is om aandelen te kopen. Aandelen zijn sinds de crisis alweer flink gestegen en het is natuurlijk de vraag of deze trend zich zal doorzetten. De vraag: “Wanneer aandelen kopen” is een cruciale en is bepalend bij het behalen van winsten op de beurs. Wanneer er in een verkeerde periode is geïnvesteerd in aandelen, kan dit tot gevolg hebben dat er grote verliezen worden behaald. Als u bijvoorbeeld in juli 2008 een willekeurig aandeel had gekocht, had u gegarandeerd grote verliezen rond mei 2009. De kredietcrisis sloeg hard toe in deze periode. Wanneer aandelen kopen is dus cruciaal en bepaalt het verschil tussen winst of verlies.

Het is tegenwoordig ook mogelijk om winsten te behalen door short te gaan. Wanneer een aandeel daalt, is het mogelijk om alsnog winst te behalen. Door deze unieke mogelijkheid kan er ook winst worden behaald in tijden dat het slecht gaat met de economie of met een bepaald bedrijf.

De vraag: ‘’wanneer aandelen kopen?’’ wordt op deze manier een hele andere vraag. Het maakt nu dus niet meer uit wanneer aandelen kopen plaats vindt. Er kan nu het beste worden gekeken naar de technische analyse. Grote winsten kunnen al op een hele korte termijn van een dag worden behaald.

Handelen? Koop/verkoop hier aandelen! 

 

Belangrijke punten bij ”wanneer aandelen kopen”

Er zijn bij het aandelen kopen wel een aantal punten waar goed naar moet worden gekeken. Het maken van een analyse moet worden gedaan door te kijken naar grafieken en indicatoren (de technische analyse). Er moet echter ook worden gekeken naar de cijfers van resultaten van een bedrijf (de fundamentele analyse). Hierdoor is het dus zo dat beide benaderingen van het beoordelen van een bedrijf worden meegenomen.

Kijk ook vooral naar verwachtingen en perspectieven die worden geboden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het management van het bedrijf en de manier waarop zij omgaan met de bedrijfsvoering. Een aandeel kan uiteindelijk altijd 2 kanten op. Omhoog of omlaag! Onthou dit dan ook zeker goed en onthou dat er verlies kan ontstaan bij het handelen in aandelen. Bekijk ook ons artikel over de Dow theory!

 

Conclusie

Dus wanneer aandelen kopen? De conclusie die kan worden getrokken is dat er altijd moet worden blijven gekeken naar de periode waarin een aandeel wordt gekocht. Door te handelen bij een broker zoals Binckbank is het elke dag mogelijk om goede winsten te behalen. Zowel op korte termijn als op de lange termijn bestaan er talloze kansen die voor het oprapen liggen.

Starten met handelen? Binckbank! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *