Populaire aandelen

Wat zijn populaire aandelen?

Aandelen aan toonderBent u op zoek naar populaire aandelen? Dit zijn over het algemeen de aandelen met een hoge waarde, van bedrijven die daardoor veel aandacht weten te trekken. Het gaat opvallend genoeg vaak om bedrijven die ook bij het publiek goed bekend zijn. De verschillende bedrijven die actief zijn in de Business to Business markt slagen er meestal niet in om tot de populaire aandelen te gaan behoren.

Het is aan de andere kant verstandig om er rekening mee te houden dat de populaire aandelen vaak niet alleen gebaseerd zijn op een daadwerkelijke onderliggende waarde van de onderneming. Er kan sprake zijn van een effect dat lijkt op een bubbel, waardoor het niet altijd verstandig is om de populaire aandelen aan te kopen.

Vergelijk de populaire aandelen met de populaire merken die er beschikbaar zijn. Een tas van Chanel is gemaakt van exclusieve materialen en levert een prachtig afwerkingsniveau, maar de prijs is gedeeltelijk hoog vanwege het merk dat erop staat. De populaire aandelen van bedrijven laten zien dat een bedrijf goed presteert en een gezonde toekomst tegemoet gaat, maar er lijkt daarnaast sprake te zijn van wat waarde op basis van de naam van het bedrijf en de populariteit van de aandelen op zich.

 

Amazon

Een van de populaire aandelen is die van Amazon. Het aandeel heeft de laatste tijd veel aan waarde gewonnen en wist er op die manier in te slagen meer beleggers aan zich te binden. Het unieke is echter dat het aandeel particuliere beleggers over het algemeen relatief klein is, waardoor zij de prijs niet direct kunnen beïnvloeden. Het lijkt er echter op dat het bijvoorbeeld de berichten in het nieuws over de populariteit en de stijgingen zijn die de koers verder op kunnen drijven. Dat maakt het van belang om goed op te passen met de populaire aandelen en hierin alleen te investeren wanneer u de daadwerkelijke intrinsieke waarde ziet.

 

Facebook en Twitter

Ook Facebook en Twitter behoren tot de populaire aandelen, waardoor hiervoor hetzelfde geldt. Bijkomend punt van aandacht is het feit dat deze bedrijven niet verantwoordelijk zijn voor de productie van fysieke goederen, zij zorgen voor een netwerk dat online bestaat. Met name Facebook heeft laten zien dat de koers gemakkelijk kan schommelen, zoals net na de introductie gebeurde. Dit is het grote risico van populaire aandelen, al kunnen deze na het juiste moment van instappen ook een zeer aantrekkelijk rendement opleveren.

 

Google en Apple

Google en Apple zijn tenslotte twee van de meest populaire aandelen. Apple heeft dit de laatste tijd moeten bekopen, omdat het de hoge koersen van enkele jaren geleden niet goed vast wist te houden. De verwachtingen van analisten waren zeer hoog gespannen, waardoor de kleinst mogelijke tegenslag tot een afname van de waarde van het bedrijf wist te leiden. Google heeft met vergelijkbare hoge verwachtingen te maken, waardoor deze bedrijven alles op alles moeten zetten om doorlopend te innoveren. De populaire aandelen kennen wat dat betreft een hoge waarde, maar vormen lang niet altijd de meest stabiele belegging en qua rendement interessante investering.

 

Ga hier direct beginnen met het kopen van populaire aandelen! 80.5% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 
 

Geef een reactie