Lees hier alles over overnames!Overname bedrijf

Overnames vinden iedere dag plaats, ook al krijgen we daar in de meeste gevallen weinig van mee. Ondernemingen nemen elkaar over of nemen belangen in elkaar, om toe te kunnen werken naar een stabiele organisatie die door de loop der jaren kan zorgen voor een aantrekkelijk rendement voor haar aandeelhouders.

Heeft u in een bepaalde onderneming aandelen, die dreigt te worden overgenomen? Dat kan op een aantal verschillende manieren invloed hebben op de koers en daarmee uw rendement, waardoor het van belang is om de berichtgeving zo goed mogelijk in de gaten te houden.

Beleggen in overnames? Begin hier!

 

Bod boven koers

In de meeste gevallen zal een overname gepaard gaan met een bod boven de koers. De onderneming die het bedrijf wil overnemen dient een goed bod te doen, om op goedkeuring te kunnen rekenen. Het is op dat moment interessant om de aandelen nog even aan te houden, aangezien de koers richting het bod zal bewegen, of het met het bod mogelijk is om de aandelen tegen een goede prijs van de hand te doen. Wat dat betreft kan een overname gunstig uitpakken en is het in bepaalde gevallen zelfs verstandig om aandelen van een onderneming te kopen, wanneer er sprake is van geruchten.

 

Geruchten over een bedrijf ter overname

Ondernemingen die elkaar overnemen doen dat in veel van de gevallen in stilte, al komt er soms wat nieuws naar buiten. Is er sprake van een gerucht met het oog op een overname, met een bod boven de huidige beurskoers? Dan is het interessant om in aandelen van het over te nemen bedrijf te investeren, aangezien u dan op korte termijn kunt rekenen op een aanzienlijk rendement. Het is aan de andere kant niet ongebruikelijk dat de geruchten zichzelf versterken, waardoor het verstandig is om voorzichtig te handelen wanneer zich een mogelijkheid voor lijkt te doen.

 

Aandelen vasthouden

In de meeste gevallen is het verstandig om de aandelen vast te houden, aangezien dit er bij een complete overname voor zal zorgen dat u deze tegen een aantrekkelijke prijs kunt verkopen. U maakt op dat moment een aantrekkelijk rendement. Aan de andere kant kan dit leiden tot een verlies, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een vijandige overname, die uiteindelijk leidt tot problemen binnen de onderneming of een splitsing van de activiteiten. Bekijk daarom altijd goed wie het bedrijf over wil nemen en wat de plannen zijn met de onderneming zoals die op dit moment bestaat.

 

Vijandige overname bedrijf

Indien er sprake is van een vijandige overname en u de mogelijkheid heeft aandelen vast te houden dient u er rekening mee te houden dat er in sommige gevallen sprake is van een winstdoel op de korte termijn. In het verleden hebben we verschillende overnames door hedgefondsen gezien, die het bedrijf vervolgens probeerden te splitsen. Ze doen dit om op de korte termijn een aantrekkelijke winst te kunnen boeken, iets waar u als aandeelhouder niet altijd beter van wordt. Houd overnames goed in de gaten en stap uit wanneer u een veilige belegging wenst u op een andere manier niet zeker bent van uw zaak.

Eén reactie

  1. Ik bezit aandelen (300) van WABCO genoteerd op NYSE.
    Dit bedrijf is overgenomen door ZF Friedrischhafen.
    Wat kan nu gebeuren met mijn aandelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *