Nieuws heeft grote invloed op uw rendement!

Een erg belangrijk aspect die vaak bij beleggen komt kijken is ‘nieuws’. Nieuws is de factor die grote invloed kan hebben op het verloop van uw rendement. Pas geleden kregen we een mail van een belegger met een voorbeeld hiervan. De belegger had een heel mooi rendement behaald en was hier erg tevreden over. Helaas gooide China roet in het eten. Op 24 augustus 2015 devalueerde China hun munt, de yuan. Zijn mooie winst van ongeveer €8.300,- was binnen 1 dag weggevaagd. De AEX crashte namelijk intradag (de handel op één beursdag) met zo’n 10%. Het nieuws dat het slecht ging met China en daardoor hun munt moest devalueren had zo’n grote impact op de beurs dat de belegger zijn mooie winst in één dag kwijt was. Erg zonde dus!

 

Hoe omgaan met nieuws?

Veel beleggers vinden het moeilijk om op een goede manier om te gaan met het nieuws dat elke dag weer wordt gepubliceerd. Aandelenkopen.nl raadt u aan om eens goed te kijken naar de aard van het nieuws en om dan pas een oordeel over het nieuws te vellen en te beslissen of het nieuws invloed heeft op uw aandelen. Laten we eens een voorbeeld geven:

‘China heeft een veel lagere groei gerealiseerd dan analisten eerst hadden ingeschat. Particuliere beleggers verkochten hun aandelen massaal en de Chinese beurs crashte vannacht met 20%. De beurs in Europa is zojuist zo’n 7% lager geopend. Ook de AEX is 6% lager geopend.’

Uit het nieuwsbericht komt naar voren dat het erg slecht gaat in China. Een crash van 20% tijdens één handelsdag is enorm. De vraag is nu echter wat voor invloed China daadwerkelijk gaat hebben op een stabiele onderneming zoals bijvoorbeeld Ahold. Het overgrote gedeelte van de omzet van Ahold wordt echt niet in China gerealiseerd. Toch blijkt dat Ahold na het nieuwsbericht 6% lager staat. Dit is een onterechte koersdaling. De koersdaling is puur gebaseerd op het sentiment op de beurs. Als lange termijn belegger doet u er goed aan om juist aandelen Ahold bij te kopen (mits dit aandeel bij uw visie past).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *