Long gaan

Wat is long gaan?Long gaan

Bij elke broker is het mogelijk om long te gaan op aandelen, grondstoffen, valuta’s, indexen enz. Velen vragen zich af wat dit long gaan nou inhoud en wat hier de voor- en nadelen van zijn ten opzichte van short gaan. Via de mail heb ik dan ook al meerdere keren de vraag gehad wat dat long gaan nou precies is.

In dit artikel wordt u duidelijk wat long gaan is en welke kenmerken deze manier van beleggen heeft. Veel plezier met het lezen van dit artikel!

 

Ga hier long op aandelen!

 

Long gaan uitgelegd!

Long gaan is niks anders dan het kopen van een beleggingsproduct. Het gaat hierbij dus direct om het kopen van een waarde op de beurs. De meeste beleggers zijn ook alleen maar op de hoogte van de term kopen en niet de term long gaan. Kopen = long gaan en dit is dus niets anders dan een meer vaktechnische benadering van het simpele woord kopen.

Bij long gaan wordt er gespeculeerd op een stijging van de koers van een beleggingsproduct. Wanneer de koers van bijvoorbeeld Akzonobel stijgt, dan maakt u dus winst! Door middel van technische en fundamentele analyses is het mogelijk om een goed beeld te krijgen over de waarde van een aandeel. Deze simpele manier van beleggen kan moeilijker worden gemaakt door te beleggen met hefbomen. Door gebruik te maken van stop loss en stop limieten is het ook nog eens mogelijk om automatisch een order te sluiten bij winst of verlies.

 

Voordelen van het long gaan?

De voordelen bij het kopen van beleggingsproducten zoals aandelen zijn dat er sowieso een investering wordt gedaan die op de lange termijn veel geld kan gaan opleveren. Natuurlijk is het zo dat er aan een goede waardebepaling moet worden gedaan om deze winsten te kunnen waarborgen. Alsnog is beleggen in aandelen een erg verstandige keuze. Beleggen levert gemiddeld genomen meer op dan sparen!

Wanneer uw geld meer waard wordt heeft dit alleen maar positieve effecten op uw vermogen en uw bestedingsruimte. Twijfel dus niet aan het kopen of long gaan van beleggingsproducten zoals aandelen, grondstoffen, valuta’s enz.

 

Nadelen van het long gaan?

Bij het kopen van beleggingsproducten is het ook zo dat er vaak transactiekosten moeten worden betaald. Bij de broker Plus500 gebeurt dit met een Bid-ask spread. Dit houdt in dat er altijd een verschil is tussen het kopen en verkopen van een product. Een vorm van kosten heeft u bij iedere broker en hier zult u dan ook niet vanaf kunnen wijken.

Het grootste nadeel van het long gaan is dat een koers meestal langzamer stijgt dan daalt. Vooral in onstabiele periodes (zoals de afgelopen jaren), is het lastig om een goed stabiel rendement te behalen bij het long gaan op de beurs. Het is dus verstandig om altijd goed te kijken naar de echte waarde van een beleggingsproduct en de manier waarop deze zich tot de koers relateert.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *