Bent u op zoek naar groei aandelen, of wilt u daar meer van weten?Groei aandelen

Groei aandelen zijn aandelen die een belangrijk potentieel te bieden hebben, op basis waarvan u op de lange termijn een aantrekkelijk rendement kunt maken. Houd er rekening mee dat u een relatief groot risico loopt, maar dat dit er aan de andere kant voor kunt zorgen dat u op termijn een prachtig rendement kunt verwachten, indien de onderneming aanslaat of inderdaad weet te groeien zoals u dat voorspeld had.

 

Wat zijn groei aandelen?

Groei aandelen zijn aandelen van bedrijven die een groot potentieel hebben. Er wordt ook wel gesproken van start-ups of bedrijven die hun eerste stappen zetten en wel eens flink zouden kunnen groeien. Het gaat om de groei qua omzet, maar daarnaast ook om de groei qua winst die het bedrijf kan gaan maken. De winst is immers van groot belang voor ratio’s als de WPA (winst per aandeel) of K/W (koers-/winstverhouding). Het zijn de verschillende ratio’s op basis waarvan men de topaandelen voorspelt, maar die u daarnaast kunt gebruiken om de groei aandelen op waarde te schatten en mogelijkheden voor de toekomst in te schatten.

 

Hoe vindt u groei aandelen?

Phil Fisher is een bekende naam met betrekking tot groei aandelen, aangezien hij de man is die hier al jarenlang op een heel succesvolle manier in weet te investeren. Hij heeft het belangrijke boek Common Stocks and Uncommon Profits geschreven over deze aandelen, waardoor het verstandig is dit te gaan lezen op het moment dat u er in wilt investeren. U zal leren hoe u erin kunt beleggen, maar ook hoe u de aandelen kunt vinden en u ze goed op waarde kunt schatten. Probeer vooral op zoek te gaan naar groeiaandelen in de nieuwe markten, al zijn er ook in bepaalde ‘oude’ sectoren dergelijke aandelen terug te vinden.

 

Hoe belegt u succesvol in groei aandelen?

U kunt succesvol beleggen in groei aandelen door in ieder geval zo lang mogelijk ‘aan boord’ te blijven. Het is de kunst om een bedrijf vroeg te leren kennen en daar direct aandelen van te kopen. Op het moment dat het bedrijf inderdaad gaat groeien kunt u daar van profiteren door het aandeel aan te houden, aangezien de waarde mee zal groeien. Op het moment dat de grootste groei achter de rug is kunt u het aandeel verkopen. Zo kunt u met de groei aandelen een aantrekkelijk rendement maken, al is het van belang om rekening te houden met het hoge risico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *