Begin vandaag met defensieve aandelen kopen!Defensieve aandelen kopen

Er zijn in principe vele verschillende soorten aandelen. Aandelen kunnen alsnog wel in twee hoofdcategorieën worden opgesplitst. Hierbij moet u denken aan agressieve aandelen en defensieve aandelen. Wanneer u kiest voor defensieve aandelen kopen, zult u minder risico’s lopen, maar tegelijkertijd ook minder winsten kunnen behalen. Voor agressieve aandelen geldt het tegenovergestelde. Hierbij gaat het juist om veel meer risico, maar tegelijkertijd zijn er ook meer winsten die kunnen worden behaald.

Koop/verkoop hier defensieve aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld.

 

Over defensieve aandelen

Defensieve aandelen kennen een lage beta en hebben dus een lage volatiliteit. Alleen in hoge uitzonderingen of wanneer er bijvoorbeeld een schandaal plaatsvind (denk aan het boekhoudschandaal bij Ahold in 2003) kunnen er grote koersschommelingen ontstaan. Over het algemeen kan er worden gesteld dat defensieve aandelen vrijwel altijd lage koersuitslagen zullen laten zien en dus niet ineens 5% op een dag aan waarde verliezen. Defensieve aandelen zijn ook gekenmerkt door het hoge dividend dat wordt uitgekeerd. Als u een belegger bent die lange termijn doelstellingen heeft, is het zeker verstandig om eens te kijken wat defensieve aandelen te bieden hebben.

Bij defensieve aandelen moet u denken aan ondernemingen die weinig te maken hebben met financiële producten. Goede defensieve branches zijn de voedingsindustrie, telecommunicatie, de farmaceutische industrie, uitgevers, defensie-industrie en de gas, water en elektra industrie.

Goede voorbeelden van defensieve aandelen zijn:

Het is zeker interessant om in de bovengenoemde aandelen te investeren. Daarnaast is het ook mogelijk om te beleggen in een gehele index. Als u bijvoorbeeld de AEX-index koopt, bent u zekerder van een gespreide vorm van beleggen waarbij er op een defensieve manier wordt gehandeld. Neem eens een kijkje bij de AEX en kijk welke aandelen u zelf interessant vindt om in te beleggen!

 

Waar defensieve aandelen kopen?

Defensieve aandelen kunnen bij verschillende brokers worden gekocht. Kies voor een broker die verstandig omgaat met transacties van de aandelen en de kosten die hierbij komen kijken. Een broker als Plus500 kan u veel helpen bij het agressief beleggen, een broker zoals bijvoorbeeld Lynx kan u  beter helpen bij het defensief beleggen. De keuze voor een broker is bepalend voor de manier waarop u winsten zult gaan behalen!

Natuurlijk is het zo dat er bij defensieve aandelen op de korte termijn minder rendementen kunnen worden, maar de risico’s zijn ook aanzienlijk minder als u op deze manier gaat beleggen. Hierdoor is het verstandig om goed te kijken naar de mogelijkheden van het kopen van defensieve aandelen. Maak een goede inschatting van wat u zelf het belangrijkste vind. Bepaal uw beleggingsdoelstelling en beleggingshorizon dan ook nauwkeurig. Het kan zijn dat u meer rendement wilt behalen, als dit het geval is kunt u beter kiezen voor agressieve aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *