Meer rendement, maar ook meer risico!

Agressieve aandelen kopen is iets dat door vele beginnende, maar ook gevorderde beleggers niet als ideaal wordt gezien. Toch bestaan er grote voordelen bij het kopen van agressieve aandelen. Winsten kunnen veel sneller worden behaald en dit zorgt er dan ook voor dat u als belegger een erg spannende tijd kunt beleven.

In dit artikel krijgt u inzicht in wat agressieve aandelen nou precies zijn, welke voor- en nadelen agressieve aandelen met zich meebrengen en waar u agressieve aandelen kunt kopen. Ook wordt er ingegaan op een aantal voorbeelden van agressieve aandelen. Want welk aandeel is nou eigenlijk agressief?

Agressieve aandelen

 

Wat zijn agressieve aandelen?

Beleggen in aandelen die in principe weinig dividend uitkeren, maar grote schommelingen kennen is agressief beleggen. Het is dus mogelijk dat een agressief aandeel bijvoorbeeld 10% daalt of stijgt in een week tijd. Dit zorgt dus voor grote winsten of verliezen al op de korte termijn.

Bij agressieve aandelen kopen zijn de risico’s hoog ten opzichte van bijvoorbeeld defensieve aandelen. Hierdoor zijn er vele beleggers die er niet voor kiezen om aan agressieve aandelen kopen te doen. Dit is alleen erg zonde. Met agressieve aandelen zijn er wel veel risico’s, maar de winsten kunnen ook enorm zijn. Hierdoor is het dus wel verstandig om te kijken naar agressieve aandelen.

 

Voorbeeld van agressieve aandelen?

Bij agressieve aandelen moet worden gedacht aan aandelen die sterk reageren op gebeurtenissen in het nieuws enz. Hierbij moet u dus denken aan banken en financiële dienstverleners zoals bijvoorbeeld ING of Aegon.

Wanneer Griekenland bijvoorbeeld steun aanvraagt of als het slecht gaat met Spanje, zal dit vooral financiële dienstverleners treffen. Zeker ook in tijden van crisis zullen aandelen zoals bijvoorbeeld ING flinke schommelingen kennen. Het is hoe dan ook altijd wel goed om te beseffen dat er risico’s zitten aan het beleggen in agressieve aandelen. Het kopen van zulke aandelen is dan ook altijd iets waar goed over moet zijn nagedacht. Agressieve aandelen kunnen een belegger veel kopppijn bezorgen. Zorg er dus altijd wel voor dat u weet waar u aan begint. Zoals al eerder was vermeld, is er een grotere winst mogelijk, maar tegelijkertijd zijn de risico’s ook groter!

 

Waar agressieve aandelen kopen?

Een broker is erg belangrijk bij het kopen van aandelen, opties, obligaties enz. Om deze reden moet er dus altijd worden gekeken naar de mogelijkheden die de broker te bieden heeft. De CFD broker Plus500 *(CFD service. 76,4% verliest geld) heeft naar mijn mening de beste capaciteiten om agressief te kunnen beleggen. Neem dus vooral een kijkje bij deze broker. Het beleggen is hier betrouwbaar, aangezien de broker is geautoriseerd door de Financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk.

 

Bekijk ook de volgende artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *