Het indelen van uw aandelenportefeuille is cruciaal!Aandelenportefeuille

Bij het handelen op de lange termijn, kiest u er dus voor om vooral in aandelen te beleggen. Het hebben van enkele goede aandelen in de aandelenportefeuille is hierbij natuurlijk erg belangrijk.

De meeste beleggers houden geen rekening met een goede balans in de portefeuille, dit is echter niet zo slim!

CFD’s kopen en verkopen kan bij CFD-aanbieder Plus500! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Een goede spreiding!

Er moet een goede spreiding of balans zijn als het gaat over de opbouw van uw aandelenportefeuille. Wanneer het bijvoorbeeld slecht gaat met een bepaalde sector, voorkomt u hiermee eventuele problemen. U kunt enorm veel geld verliezen als u zich maar op één beleggingsproduct richt. Als u bijvoorbeeld alleen maar aandelen ING heeft en het gaat slecht met deze bank, dan is het logisch dat u dus veel geld verliest.

Dit kan worden voorkomen door een balans in uw aandelenportefeuille te maken. Zelfs wanneer u op de korte termijn belegt in de vorm van CFD’s bij bijvoorbeeld Plus500 *CFD service. 80,5% verliest geld) is het verstandig om een goede verdeling te krijgen in verschillende beleggingsproducten. Beleg dus niet in maar één product, maar breng een spreiding aan tussen verschillende sectoren en verschillende bedrijven. Producten in verschillende landen is al helemaal een goed plan!

Het is ook mogelijk om te gaan beleggen bij een broker zoals Binckbank. Deze broker is beter voor lange termijn beleggingen. Meer weten? Maak hieronder direct een account aan bij deze interessante broker met lage tarieven.

 

 

Aandelenportefeuille!

Als het gaat over uw aandelenportefeuille, is het ook nog verstandig om te kijken naar de manier waarop aandelen worden aangekocht, doet u dit door het toepassen van goede analyses? Het is ook nog belangrijk om te werken met percentages. Zorg ervoor dat u bijvoorbeeld maar maximaal voor 20% van het vermogen op uw rekening een bepaald aandeel koopt. Laat dit percentage dus niet oplopen tot bijvoorbeeld 30%, de spreiding in uw portefeuille wordt dan al een stuk kleiner.

Bij het verkopen van aandelen in uw portefeuille is het ook belangrijk om niet met te grote verliezen te worden geconfronteerd. Kies ervoor om bij eventuele verliezen dus nooit te lang de positie open te houden. Wanneer u dit wel doet, is het mogelijk dat u veel meer verliest dan u in eerste instantie in gedachten had!

De tip is dus vooral, spreid uw aandelenportefeuille. Maak een mooie balans, het liefst tussen grondstoffen, valuta’s en aandelen in portefeuille. Kies voor veiligheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *