Aandelen kopen via crypto

Nu is het niet meer nodig fysiek naar de makelaar te stappen om aandelen te kopen. Je kunt online investeren in aandelen waarbij er verschillende platformen zijn die zich inzetten om deze diensten aan te bieden. Zo kun je aandeelhouder worden van een bedrijf en meehelpen aan het uitvoeren van een belangrijk project. Voor de aandelen kun je betalen met je creditcard of via bankoverschrijving.

Je hebt ook cryptovaluta en je zou ook hiermee willen investeren in de aandelen. Kun je hiermee betalen en hoe gaat het eraan toe?

Met crypto investeren in aandelen

Met je Bitcoins en andere cryptovaluta kun je ook investeren in aandelen. Je kunt het vergelijken met de gebruikelijke aandelenmarkt die bekend staat als de stock exchange. Belangrijk om te weten is dat je in dezelfde aandelen kunt investeren via een nieuwe generatie effectenbeurzen. Het zijn crypto-handelsbeurzen die niet zo lang geleden zijn ontwikkeld en zo dat ze als compleet effectenbeurs werken. Dit zijn de Digital Asset Exchanges (DAE).

De DAE heeft als doel om een nieuwe generatie exchange platform te maken. Dit platform combineert de gebruikelijke handelstechnologie voor traditionele aandelen met de nieuwe mogelijkheden van blockchain en smart contract technologieën. Dit geeft aan dat net als hoe de gebruikelijke aandelenmarkt gereguleerd is, ook de DAE gereguleerd is.

Volgens de wetgeving zal gewerkt worden met de benodigde vergunningen en onder toezicht van lokale financiële toezichthouders. Het is nodig een gereguleerd platform te hebben om malafide praktijken te voorkomen. Bijvoorbeeld witwassen of marktmanipulatie door pump & dump strategieën. Daarnaast zijn met de regulering de investeringen van gebruikers beter beschermd door een crypto custody oplossing.

Wat zijn tokenized assets of equities?

Hoe worden de aandelen aangeboden, zodat je deze kunt kopen met cryptovaluta? Tokenized assets of equities is het antwoord, effecten die op een blockchain worden uitgegeven als tokens. Zo wordt een aandeel van een bedrijf, zoals Google, op een andere manier aangeboden dan op de traditionele aandelenmarkt. Een aandeel wordt verdeeld in kleinere stukken en als token aangeboden. Dit biedt het voordeel dat dure aandelen, bijvoorbeeld van Tesla, goedkoper gemaakt wordt.

Kost een aandeel op de traditionele markt bijvoorbeeld € 100 dan wordt dit aandeel verdeeld in 10 tokenized assets. 10 tokens die elk € 10 kosten en wordt het fractioneren van een aandeel genoemd. Met deze prijzen wordt een grotere groep mensen bereikt zodat meer mensen aandeelhouder kunnen worden. Door goedkopere tokenized assets. Kun je je droom toch verwezenlijken om Tesla-aandeelhouder te worden.

Een DAE-uitwisseling of exchange biedt je investeringsmogelijkheden voor Bitcoin en andere cryptocurrencies. Los hiervan ook mogelijkheden voor aandelen, derivaten en andere gedigitaliseerde activa. De gedigitaliseerde activa zijn meestal de tokenized assets of equities die eerder zijn aangegeven.

Met crypto betalen voor de gekochte aandelen

Je kunt investeren in de tokenized assets met fiatgeld of je kunt investeren met cryptovaluta. Dat brengt ons op nog een voordeel van de DAE. Op deze crypto exchange of Digital Assets Exchange kun je investeren in tokenized assets met je crypto, bijvoorbeeld Bitcoin. Let erop dat de exchange de gespecialiseerde crypto-equities dienst aanbiedt.

Enkele betrouwbare exchanges waar je nu kunt investeren in tokenized equities zijn onder meer Abra, FTX Exchange en Uphold. Uit deze groep wordt FTX Exchange aangeraden als effectenbeurs voor tokenized assets. Het FTX-handelsplatform bied je namelijk de mogelijkheid met crypto te investeren in tokenized assets. En wel van topbedrijven zoals Amazon, Facebook, Google en Tesla. Hierbij kun je met Bitcoin betalen.

De Digital Assets Exchange, kortweg DAE, vormen een nieuwe generatie effectenbeurzen. Waar investeren op de stock exchange alleen voor de rijken weggelegd is, kun je als niet rijke toch deelnemen aan investeren in aandelen. Je koopt misschien niet een heel aandeel van een bedrijf, maar je koopt een tokenized asset, een stukje van een heel aandeel. Met ook nog het voordeel met crypto te kunnen betalen. Je kunt beetje bij beetje investeren en uiteindelijk toch een heel aandeel bezitten of meerdere.

Tenslotte is het dus mogelijk om met je crypto’s, zoals Bitcoins, te investeren in traditionele aandelen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de DAE die de traditionele aandelen opdeelt in kleinere tokenized assets. Deze kun je gemakkelijker kopen met je Bitcoins en zijn ook goedkoper. Je wordt zo toch nog aandeelhouder van bijvoorbeeld Amazon, Facebook of Google. Het is namelijk niet verplicht om voor deze tokenized assets met fiatgeld te betalen zoals op de FTX Exchange.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang nu tot wel 12% aan rente door het staken van cryptomunten. 

Dit kan bij onze favoriete aanbieders:

Nieuw in de wereld van Bitcoin en Ethereum? Leer er meer over en zet je eerste stappen op de Nederlandse exchange Bitvavo.