Het kopen van aandelen kan wat ingewikkeld aanvoelen wanneer je net begint, maar dat hoeft natuurlijk niet! Hieronder vind je essentiële informatie over het kopen van aandelen, zodat je met meer zelfvertrouwen met aandelen kunt beginnen.

 

Wat Zijn Aandelen Precies?

Aandelen kunnen beschreven worden als een stukje van een bedrijf. Grote bedrijven zoals Google kunnen aandelen uitgeven voor investeerders; dit betekent dat je een deel van het bedrijf bezit. Wanneer je een klein aantal aandelen koopt, heb je geen input in de eigenlijke werking van het bedrijf, maar kan je wel voordeel halen door eventueel je aandelen te verkopen wanneer ze in prijs stijgen. Je kunt natuurlijk ook meer aandelen kopen. Wanneer je een aandelen meerderheid bezit, dan wordt je een mede-eigenaar van een bedrijf.

 

Hoe Weet Ik Of Mijn Aandelen Mij Iets Opbrengen?

Veel mensen kopen aandelen en wachten enkele jaren, dit met de hoop dat hun aandelen in prijs stijgen. Natuurlijk is het slimmer om je aandelen in de gaten te houden; dit kan je doen door de aandelenkoers te controleren.

Je kan de aandelenkoers evalueren door regelmatig het nieuws in de gaten te houden. Op basis van het nieuws, kan je aandelen aankopen of verkopen. Hierbij is het belangrijk om te denken hoe het nieuws de aandelenkoers gaat beïnvloeden. Bijvoorbeeld, je hebt enkele aandelen in Google. Tijdens een nieuwsuitzending ontdek je dat Google meer personeel nodig heeft, want het bedrijf wil namelijk uitbreiden. Op basis van dit nieuws, zijn Google aandelen dan meer of minder waard? Het antwoord is meer, want het bedrijf gaat uitbreiden!

 

Verkoop Ik Mijn Aandelen Meteen Wanneer Een Bedrijf Het Niet Goed Doet?

Met aandelen is het belangrijk om niet in paniek te raken wanneer een bedrijf minder goed presteert. Veel beginners maken deze fout, dus kunnen de aandelen van een bedrijf hierdoor sterk gaan dalen.

Vooraleer je aandelen gaat verkopen, is het belangrijk om de oorzaak van de daling te bepalen. Werd er personeel in het bedrijf ontslagen? Of heeft de CEO van het bedrijf ontslag genomen? Is er een mogelijkheid dat het bedrijf zich hersteld in de toekomst? Wanneer je deze vragen kunt beantwoorden, kan je een geïnformeerde beslissing maken.

 

Zijn er Andere Dingen Die Mij Kunnen Helpen Tijdens het Aankopen en Verkopen van Aandelen?

Naast het volgen van het nieuws – en het kennen van het bedrijf waarin je investeert – is het ook de moeite waard om patronen in de gaten te houden. De meerderheid van aandelen in de koers gaan bepaalde logische patronen tonen. Deze patronen kunnen je helpen om een trend vast te stellen. Op basis daarvan kan je gemakkelijk evalueren of je aandelen verder zullen dalen of opnieuw zullen stijgen. Daarom zijn patronen net zo belangrijk als het bedrijf waarin je investeert.

Natuurlijk zijn er ook heel wat professionals die je kunnen helpen wanneer je beslist om aandelen te gaan kopen. Niet elke professional heeft goede bedoelingen, daarom is het belangrijk om een investeringsspecialist goed te evalueren vooraleer je gebruik gaat maken van zijn of haar diensten.